Niciun om de necitit: anul 2014 vine cu un software de descifrare a emoţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor, o companie din Statele Unite ale Americii va lansa un software de recunoaştere facială care va putea fi implementat pe telefoanele mobile. Acesta este concentrat pe citirea emoţiilor oamenilor.

Affectiva este un startup din SUA care va lansa în ianuarie 2014 software pentru recunoaşterea facială şi interpretarea stărilor. Potrivit VentureBeat, acesta va fi capabil să descifreze emoţiile oamenilor şi să le fie mai uşor de conturat un profil. Spre exemplu, cineva interesat să vândă publicitate poate monitoriza astfel reacţia oamenilor.

Compania susţine că a investit peste doi ani şi jumătate în dezvoltarea software-ului şi în acest timp a colectat şi analizat 1,5 miliarde de reacţii emoţionale ale oamenilor. A făcut asta prin intermediul webcam-urilor la care aceştia i-au permis accesul. Din ianuarie când va fi publicat API-ul (application programming interface), oamenii tot vor trebuie să-şi dea acceptul pentru a fi filmaţi, dar dezvoltatorii pot integra soluţia în aplicaţiilor lor mobile.

Mai mult, Affectiva va avea în continuare control asupra aplicaţiilor care îi folosesc algoritmul. „Software-ul foloseşte algoritmi de recunoaştere a expresiilor faciale, dar nu stochează niciun cadru“, a afirmat Rana el-Kaliouby, cofondator Affectiva şi director ştiinţific. Ginger McCall, avocat şi activistă pentru dreptul intimitate, nu vede lucrurile atât de roz, conform The New York Times. „Acum sunt companii private care dezvoltă tehnologia. Dar poţi să fii sigur că şi agenţiile guvernamentale sunt interesate“.

Până acum, Affectiva oferă Affdex, o platformă automată de recunoaştere facială, şi Q Sensor, un senzori biometric. Acestea pot fi folosite pentru a urmări răspunsul emoţional la conţinut video. Startp-ul a reuşit să strângă investiţii de aproape 20 de milioane de dolari pentru proiectele sale.

Haide să discutăm. Ne găseşti pe „Tech Adevărul“ Facebook. 

Află mai multe: 

Dacă voiai intimitate pe Facebook, noua schimbare n-o să-ţi placă: reţeaua vrea să identifice utilizatorii în pozele de profil

Google nu va permite recunoaşterea facială pe Google Glass

Telefoanele vor putea să identifice bolile de inimă în viitor cu ajutorul camerei

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite