MobileHUB - locul din Bucureşti care vrea să devină cel mai mare creator de aplicaţii mobile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Pachiu, fondator MobileHUB. Foto Eduard Enea
Cosmin Pachiu, fondator MobileHUB. Foto Eduard Enea

România se transformă odată cu piaţa. Programatorii noştri fac trecerea de la desktop către mobile. De curând, la Bucureşti, a fost lansat primul spaţiu dedicat dezvoltatorilor de mobil - MobileHUB. La Adevărul Live a fost invitat Cosmin Pachiu, fondatorul acestui hub.

MobileHUB îşi propune să dezvolte comunitatea dezvoltatorilor de aplicaţii pentru mobil, în care membrii vor beneficia de un spaţiu de lucru, hackatoane, conferinţe, mentorship, o regie de publicitate şi finanţări pentru ideile lor. De asemenea, Hub-ul va susţine training-uri specializate în domeniul aplicaţiilor mobile, oferindu-le tinerilor posibilitatea să acceseze mai uşor un domeniu nou, însă extrem pe puternic pe piaţa din România şi nu numai, acela al dezvoltării aplicaţiilor de mobil.

„România are o capacitate uimitoare de a genera forţă de muncă în domeniul IT, însă, cu toate acestea, există în continuare o cerere destul de mare pe piaţă, unele firme orientându-se chiar la servicii de outsourcing extern. Sunt foarte mulţi freelanceri şi firme mici care îşi doresc ca aplicaţiile lor să ajungă să genereze venituri care să le susţină afacerea, însă nu au acest know-how de promovare şi finanţare şi puţini ştiu unde să caute. MobileHUB vine să susţină şi să crească această comunitate prin organizarea de cursuri de specializare, prin crearea unei reţele care să ajute aceşti dezvoltatori prin proiecte de outsourcing, prin know-how de marketing, prin finanţări ale ideilor generate în HUB şi prin găzduirea echipelor care nu îşi permit să închirieze un spaţiu de lucru”, a spus Cosmin Pachiu, fondator MobileHUB.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri