Windows 12 va fi un serviciu cu abonament?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși nici n-a fost anunțat, pe internet continuă discuțiile despre posibilitatea ca Windows 12 să fie un serviciu bazat pe abonament, un zvon având la origine fragmente de cod găsite în versiunile preview (de previzualizare) ale Windows 11.

Tasta Windows. FOTO Shutterstock
Tasta Windows. FOTO Shutterstock

În prezent, avem două versiuni principale ale Windows 11 - Home și Profesional, care au un preț fix și includ actualizări gratuite pe întreaga durată de viață a sistemului de operare. Se pare că Microsoft ar putea schimba acest model pentru Windows 12, înlocuind costul în avans cu o taxă de abonament lunară, care ar limita accesul la funcționalități în funcție de nivelul de abonament ales.

Pentru calculatoarele desktop și laptop-urile care vin cu Windows 12 preinstalat, acest lucru ar permite producătorilor să își scadă prețurile, deoarece Microsoft le-ar permite, probabil, să instaleze Windows 12 gratuit, știind că persoana care cumpără sistemul va trebui să plătească un abonament.

În cazul în care acest lucru se dovedește a fi adevărat, trebuie să luăm în considerare, de asemenea, posibilitatea ca Microsoft să ofere un nivel gratuit și să oblige utilizatorul să vizualizeze reclame plasate pe parcursul experienței Windows 12.

Anul trecut, au apărut informații care sugerau că Windows 12 ar putea fi lansat în 2024. Un viitor în care un abonament Windows 12 oferă acces la toate serviciile premium ale Microsoft nu ar veni ca o mare surpriză în acest moment, dar sunt alți utilizatori care susțin că aceste zvonuri sunt liposite de fond și că informațiile găsite sunt aproape cu siguranță legate de nou descoperita ediție "IoT Enterprise Subscription" a Windows 11, nu de versiunea client a versiunii viitoare de Windows.

Apple nu percepe taxe pentru macOS sau iPadOS, iar Google nu percepe taxe pentru Chrome OS sau Android. Windows ar fi o excepție dacă Microsoft ar încerca să perceapă o taxă lunară pentru acesta, ceea ce ar determina în cele din urmă oamenii să întoarcă spatele sistemului de operare, în favoarea altuia mai eficient din punct de vedere financiar.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite