Macbook Air, la primele impresii: autonomia este incredibilă şi cam atât poate fi de lăudat la acest laptop Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Macbook Air a ajuns la vremea primelor teste şi este fix cum Apple a spus: la fel, dar cu o autonomie incredibilă. Iată cele mai proaspete impresii despre noul laptop Apple.

Apple a lansat la WWDC 2013 noile laptopuri Macbook Air. Pentru oricine a văzut modelul de anul trecut, acesta nu va spune nimic nou. Este acelaşi laptop, acelaşi aluminiu, acelaşi ecran de 11 sau 13 inci cu aceleaşi rezoluţii. O schimbare este pe partea stângă, unde a fost îmbunătăţit microfonul. Singura schimbare notabilă este la interior: Intel Haswell pentru o autonomie excepţională.

Cât de bună este autonomie? Cam cât pentru toată ziua. Macbook Air este văzut drept un gadget pentru o anumită categorie de oameni, boemi, cei care stau prin cafenele. Ei bine, ei ar putea sta o zi întreagă acolo şi să n-aibă încărcătorul acestui Macbook Air după ei. Au fost publicate primele review-uri despre laptop, iată impresiile autorilor strânse de Business Insider.

Află şi: WWDC 2013: Apple scoate tot ce poate din Intel Haswell, promite autonomie întreaga zi pentru Macbook Air

Dan Ackerman, de la CNET

[...] autonomia foarte bună, pentru care Apple şi Intel merită laude (puţin mai multe pentru Intel), face acest laptop să se simtă ca aparţinând unei noi ere a Macbook. Chiar dacă testul nostru de redare video, unde a ajuns la 14 ore, este redus cu o treime în situaţii de utilizare cotidiene tot ajungi la o zi de autonomie, un calculator mereu gata.

Tim Stevens, de la Engadget

În timp ce autonomia şi conectivitatea îl delimitează de toate celelalte, la fel şi tastatura, designul şi trackpad-ul, acea rezoluţie a ecranului trece de la o simplă omisiune la un handicap serios.

NIlay Patel, de la The Verge (un review de parcurs cu o dispunere foarte bună a informaţiilor)

13 ore şi 29 de minute. Asta e tot ce trebuie să ştii - atât de mult a rulat Macbook Air browser-ul Safari în testul bateriei de la The Verge, test care trece prin toate tipurile de site-uri şi imagini la o luminozitate de 65%. Timpul în Chrome a fost mai redus, de 11 ore şi 29 de minute, dar ambele sunt impresionante. De fapt, este un record pentru un laptop să ruleze atât de mult fără o baterie externă.

Află şi despre: FOTO VIDEO Lansare Sony: cel mai uşor Ultrabook touch ajunge în România. Sony Vaio Pro, alternativă la Macbook Air

Chris Mills, de la Gizmodo

Autonomia face un Air ceea ce este şi este ridicol de bună. Într-un test de redare video: streaming Nyan Cat prin WiFi cu luminozitatea la 80%, Macbook Air a rezistat 13 ore şi 6 minute. Este de două ori peste ce pot scoate Ultrabook-urile din această generaţie şi mult mai bine decât pot multe tablete, şi mult mai mult decât un smartphone.

Impresiile acestea au fost, autonomie perfectă în acelaşi Macbook Air. Şi da, rezoluţia e la fel, cei aproximativ 1.000 de dolari sunt investiţi de cumpărători într-un laptop foarte bun devenit puţin mai bun odată cu Intel Haswell.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite