Microsoft versus Apple şi Google: Siri şi Google Now vor avea concurenţă mai serioasă pe Windows Phone 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft, prin echipa sa de cercetare şi dezvoltare, a replicat câteva dintre funcţiile creierului pentru sistemul său de recunoaştere a comenzilor vocale şi afirmă că acum este de două ori mai rapid.

Microsoft încearcă să se afirme în faţa Apple şi Google cu serviciul său de recunoaştere a comenzilor vocale, dar până acum nu a avut mare succes. Siri şi Google Now sunt alternative mult mai bune decât ce are Microsoft în Windows Phone. Dar asta până la viitoare actualizare, susţine Microsoft, când viteza de recunoaştere şi de întoarcere a rezultatelor se va fi dublat, iar acurateţea va fi cu 15% mai bună, notează CNET.

Modelul care imită funcţii ale creierului uman, cu care Microsoft se laudă că l-a perfecţionat, funcţionează prin aplicarea aşa numitor reţele neuronale pe recunoaşterea comenzilor vocale. Şi Google utilizează ceva similar, acelaşi tipar al reţelelor neuronale, dar nu-şi face publice cercetările, cum era şi normal, astfel că e greu de stabilit dacă este acelaşi tipar. Microsoft susţine că utilizatorilor din SUA care vor compune un mesaj text sau vor căuta ceva prin Bing le vor fi întoarse rezultatele de două ori mai repede faţă de vechea tehnologie a companiei.

Testarea internă pe care Microsoft a desfăşurat-o a relevat faptul că eroarea de identificare a cuvintelor a scăzut de la 16% la 13,5%, dar acestea pot şi sunt influenţate de zgomotul de fond sau de calitatea microfonului de pe dispozitiv. Deocamdată, Microsoft nu a comparat programul său cu cele ale concurenţei, sau cel puţin nu a vrut să comunice rezultatele.

Înainte de a folosi reţelele neuronale, Microsoft folosea modelul acustic, cunoscut şi ca modelul amestecat gaussian. De acest proiect s-au ocupat cinci cercetători ai Microsoft şi se pare că proiectul există acum pentru că, în sfârşit, există mai multă putere de calcul pentru Windows Phone 8 decât exista în urmă cu doi ani. Mai jos este o demonstraţie a noului sistem. A început deja actualizarea în SUA, iar mai jos este un videoclip de demonstrare a noului sistem.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre recunoaşterea vocală:

Apple stochează tot ceea ce întrebi prin Siri timp de doi ani în serverele sale

Google Now, cea mai interesantă aplicaţie din Android Jelly Bean, este disponibilă pentru iPhone şi iPad

Google, cu un pas înaintea Apple. Noul Android realizează panorame la 360 de grade

<A data-cke-saved-href="http://www.bing.com/videos/browse?mkt=en-us&vid=5c9155cc-c40d-45ed-9ee0-64327142e1e5&from=shareembed-syndication&src=v5:embed:syndication:" href="http://www.bing.com/videos/browse?mkt=en-us&vid=5c9155cc-c40d-45ed-9ee0-64327142e1e5&from=shareembed-syndication&src=v5:embed:syndication:" target="_new" title="Bing Makes Voice Search on Windows Phone More Accurate and Twice As Fast">Video: Bing Makes Voice Search on Windows Phone More Accurate and Twice As Fast</A>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite