LIVE Lansările Sony la Berlin: smartphone cu 13 megapixeli şi televizorul cu cea mai mare rezoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sony are prima prezentare de la IFA, Berlin. FOTO Mediafax
Sony are prima prezentare de la IFA, Berlin. FOTO Mediafax

Sony va avea prima lansare din Berlin, înaintea târgului pentru tehnologie IFA, şi cel mai probabil îşi va prezenta propriul televizor cu rezoluţie foarte mare.

Sony şi-a prezentat înaintea începerii târgului de la IFA produsele pentru această toamnă. Primele au fost cele trei modele de smartphone-uri, Xperia T, Xperia V şi Xperia J. De top şi principalul produs va fi Xperia T care vine cu o cameră de 13 megapixeli, filmează full HD 1080p şi are un ecran de 4,6 inci cu o rezoluţie HD. Xperia V suportă conectivitate LTE, dar şi tehnologia NFC (Near Field Communication). Prin NFC alte accesorii pot fi conectate la telefon. 

Xperia J este modelul de buget, cu cel mai scăzut preţ. Are un ecran de 4 inci, un procesor cu un singur nucleu şi memorie RAM de 512 MB. Deocamdată, vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Apoi, Sony a introdus două produse pentru piaţa de calculatoare personale. Primul şi cel mai ieftin este Vaio Duo 11 care vine cu Windows RT. În esenţă, este o tabletă, dar care vine şi cu o tastatură. Are un ecran de 11 inci, iar tastatura este iluminată. Principalul concurent este, deocamdată, Microsoft Surface. Al doilea produs, Vaio Tap20, este un hibrid între un laptop şi un PC. Are un display de 20 de inci, vine cu Windows 8. Potrivit celor de la Sony, este atât calculator personal, cât şi media center.

Producătorul a mai prezentat camera NEX-5R care are conectivitate prin WiFi, 16,1 megapixeli şi suportă aplicaţiile PlayMemories pentru Android şi iOS. Costă 650 de dolari fără obiectiv. Principala funcţie a camerei este că poate fi folosită cu ajutorul smartphone-ului.

În final, a fost vorba de televizoare. Sony a lansat modelul XBR-84X900 cu rezoluţie 4K. Acesta are zece difuzoare care produc un sunet surround 5.1. Are conectivitate prin WiFi şi poate accesa imaginile dintr-un PlayStation 3. Acest model va fi disponibil până de sărbători, dar pretul, cel mai probabil, va trece de 10.000 de dolari.

Xperia T, smartphone-ul de top al Sony.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite