Lenovo, creştere masivă pe segmentul de computere. Unul din patru PC-uri din lume este un PC Lenovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a anunţat rezultate financiare, pentru perioada aprilie-iunie 2019, în valoare de 12,5 miliarde de dolari, înregistrând al optulea trimestru consecutiv de creştere.

Veniturile înainte de impozitare s-au dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 240 de milioane de dolari, cu 127 de milioane mai mult. Venitul net a crescut cu 85 de milioane de dolari, atingând suma de 162 de milioane de dolari.

 

Rezultatele primului trimestru al anului fiscal 2019-2020 consolidează poziţia de lider pe care Lenovo o deţine la nivel global pe segmentul de tehnologie, într-un context tot mai incert din punct de vedere comercial şi geopolitic.

 

Divizia PC and Smart Devices (PCSD), una dintre cele două unităţi ale grupului IDG (Intelligent Devices Group), a înregistrat creşteri ale veniturilor de 12%, obţinând cel mai mare profit într-un prim trimestru fiscal. Venitul înainte de taxe a fost de 524 milioane de dolari, în creştere cu 98 de milioane de dolari.

 

La categoria PC-urilor, volumul Lenovo a depăşit cu peste 13 puncte cota de piaţă aflată şi ea în creştere, atingând astfel un record pentru PC-uri: o cotă de piaţă de 24,9%. Altfel spus, unul din patru PC-uri din lume este un PC Lenovo – fapt ce consolidează poziţia companiei de număr unu mondial pe piaţa PC-urilor.

 

A doua divizie a IDG, Mobile Business Group (MBG), a avut de asemenea un trimestru profitabil, crescându-şi veniturile înainte de impozitare cu 100 de milioane de dolari, pentru al patrulea trimestru consecutiv.

 

Divizia Data Center Group (DCG) a continuat să îmbunătăţească profitabilitatea comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru al optulea trimestru consecutiv. Veniturile au crescut cu peste 80% de la an la an, iar businessul Software Defined Infrastructure (SDI) a continuat să crească la o rată de două cifre de la an la an.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite