FOTO Lenovo intră în lumea pliabilelor cu laptopul cu ecran pliabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Lenovo
FOTO via Lenovo

Dispozitivele pliabile sunt cel mai nou trend în materie de gadget-uri şi mobile, iar cei de la Lenovo au decis să exploreze şi ei această nouă tehnologie. În timpul conferinţei Lenovo Accelerate din Orlando, Florida, compania chineză a oferit celor prezenţi o privire la cel mai nou gadget al său: un laptop cu ecran pliabil.

Laptopul nu are încă un nume, însă va face parte din seria ThinkPad X1 a celor de la Lenovo, care au specificat faptul că acesta trebuie văzut ca un înlocuitor de laptop, nu un device suplimentar.

PC-ul pliabil are un ecran cu o diagonală de 13.3 inci, cu un aspect ratio de 4:3 în modul full screen. Când este pliat, display-ul ajunge la 9,6 inci. Ca şi în cazul lui Samsung Galaxy Fold, laptopul are un ecran OLED, însă acesta va fi produs de către LG Display.

Tastatura este de tip touchscreen, on-display, reprezentând unul dintre cele mai importante elemente pe care cei de la Lenovo au fost nevoiţi să le aibă în vedere.

 Laptop-ul poate fi folosit în format ”clamshell” (se închide prin suprapunerea ecranului cu tastatura), ca o tabletă (prin conectarea unei tastaturi bluetooth), sau uşor pliat, ca o carte.

Un alt element de design pe care cei de la Lenovo l-au avut în vedere a fost amplasamentul bateriei, care nu a putut fi împărţită în două, deoarece partea superioară ar fi fost prea grea în momentele în care era utilizat în format clamshell. Astfel, bateria a fost plasată într-o singură parte, pentru a face o distincţie clară între zona superioară şi cea inferioară a dispozitivului.

Cei de la Lenovo se concentrează pe aspectul productivităţii, noul laptop fiind în principal recomandat utilizatorilor din domenii de business. Acesta va rula Windows, având un procesor Intel şi va putea de asemenea să funcţioneze cu stilourile Wacom.

Dispozitivul nu este încă finalizat, arată cei de la Quartz, deşi se află în producţie de peste trei ani. Cei de la Lenovo au asigurat că vor să păstreze standardul de anduranţă pe care îl are seria ThinkPad şi pe noul laptop, motiv pentru care va fi trecut printr-o serie lungă de teste, în care balamaua va fi cea mai solicitată parte a mecanismului.

Nu există încă detalii cu privire la preţ sau la data de lansare, însă ne putem aştepta ca laptopul pliabil să ajungă în magazine undeva în prima jumătatea a lui 2020.

Lenovo laptop cu ecran pliabil FOTO via Lenovo

FOTO via Lenovo

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite