Lansare Apple Watch - ceasul inteligent va ajunge în magazine cu preţul minim de 350 de dolari. Varianta de lux costă 10.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apple Watch
Apple Watch

Apple Watch va fi lansat în curând pe piaţă, iar Apple i-a dedicat un eveniment special de primăvară acestui gadget care se anunţă a fi unul care va creşte automat piaţa de ceasuri inteligente.

Apple a oferit noi detalii privind Apple Watch, ceasul său inteligent care se va conecta la iPhone. Preţul ceasurilor porneşte de la 350 de dolari, pentru Apple Watch Sport şi ajunge la peste 10.000 de dolari.

Apple Watch va fi disponibil la precomandă începând din 10 aprilie, iar pe 24 aprilie va fi disponibil pentru a fi cumpărat în Australia, Canada, China, Franţa, SUA, Hong Kong, Japonia, Germania sau Marea Britanie.

Apple Watch va avea o autonomie de o zi, potrivit lui Tim Cook, deşi el a fost foarte vag şi a spus că aceasta va fi posibilă pentru „anumite tipuri de activităţi“.

Apple Watch Sport va porni de la 350 de dolari pentru varianta subţire, iar varianta mai groasă va costa 400 de dolari.

Cealaltă familie - Apple Watch - va avea preţuri de la 549 de dolari până la 1.050 de dolari. Preţurile pentru varianta mai mare vor fi cu 50 de dolari mai mari.

Apple Watch Edition va porni de la un preţ de 10.000 de dolari şi va avea stocuri limitate, doar în anumite magazine selectate.

Cum se conectează Apple Watch la telefon

Apple Watch va avea o aplicaţie dedicată pe iOS 8.2, care este disponibil începând de astăzi pentru download.

Din aplicaţia dedicată vom putea instala aplicaţii pentru ceas şi vom putea vedea preview-uri pentru acestea.

De asemenea, Apple Watch se conectează la iPhone şi când ne apropiem de aeroport, vom avea boarding pass-ul la încheietură. În plus, ne vom putea comanda un taxi Uber cu ajutorul aplicaţiei de pe ceasul inteligent.

Apple Watch

Alt parteneriat interesant este cel cu Starwood Hotels. Cu ajutorul aplicaţiei dedicate, utilizatorii Apple Watch îşi vor putea utiliza ceasul pe post de cheie a camerei.

Apple Watch

Evident, e vorba aici de influenţa pe care o are Apple, care încearcă să semneze parteneriate cu lanţuri de hoteluri şi aplicaţii cunoscute, pentru a-şi putea conecta ceasul.

În plus, dacă primim un mesaj de la cineva, putem să răspundem direct cu un mesaj vocal, fără să trebuiască să ne mai scoatem telefonul din buzunar. E o opţiune bună dacă suntem la volan.

Caracteristici cunoscute pentru Apple Watch

Apple Watch are câteva funcţii deja cunoscute. Glances reprezintă posibilitatea de a vedea cele mai importante informaţii doar printr-un swipe de jos în sus pe ecranul ceasului.

Astfel, utilizatorii vor avea acces la muzică, e-mail sau vreme, fără să intre în meniul ceasului.

De asemenea, o funcţie cunoscută este cea de anunţare a utilizatorului că primeşte un telefon sau un e-mail. Astfel, cei care poartă ceasul nu vor simţi o vibraţie la încheietură, ci pur şi simplu o bătaie scurtă, ca şi cum cineva ne-ar anunţa că suntem căutaţi.

La fel ca şi la alte ceasuri inteligente, aplicaţia Workout ne va oferi sfaturi de fitness şi ne va monitoriza activitatea.

Apple Watch

Pe lângă aceste lucruri, Tim Cook a prezentat şi alte funcţii cunoscute - accesarea reţelelor sociale de pe ceas, controlarea fotografiilor şi plăţile cu Apple Pay de la încheietură.

Apple Watch va fi lansat în curând pe piaţă, iar Apple i-a dedicat un eveniment special de primăvară acestui gadget care se anunţă a fi unul care va creşte automat piaţa de ceasuri inteligente.

Ceasul a fost prezentat pentru prima oară în toamna trecută, odată cu iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. În ultimele luni, compania americană a dezvoltat partea de software şi ne aşteptăm la 100.000 de aplicaţii.

Statisticile pieţei de ceasuri inteligente

Samsung domină momentan piaţa purtabilelor, cu 1,2 milioane de dispozitive vândute în 2014. Pebble şi Fitbit îi urmează pe sud-coreeni, cu ajutorul brăţărilor de fitness şi ceasului finanţat pe Kickstarter. 

Puteţi vedea o statistică a pieţei de smartwatch-uri în infografia de mai jos. 


You will find more statistics at Statista

image

Cu câteva ore înainte de evenimentul Apple, Google a scos pe piaţă o reclamă la Android Wear. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite