La ce ne putem aștepta de la iPhone 15?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna a devenit, în ultimul deceniu, un fel de sezon al zvonurilor pentru entuziaștii Apple. Înainte de lansarea oficială a unui nou iPhone, internetul este inundat de speculații, imagini neconfirmate și discuții aprinse. Iată că Apple a reușit să creeze nu doar un produs dorit, ci și o întreagă cultură a anticipării.

Noul iPhone 15 este așteptat în România
Noul iPhone 15 este așteptat în România

Pe de o parte, avem entuziaștii tehnologici care analizează fiecare fragment de informație și încearcă să proiecteze viitorul iPhone, iar pe de altă parte, sunt cei sceptici care se întreabă dacă aceste zvonuri sunt doar o tactică de marketing sau pur și simplu dorințe ale fanilor.

Acum, în pragul a ceea ce mulți speculează că ar putea fi lansarea iPhone 15, discuția s-a intensificat. Ce ne aduce nou acest model? Va fi cu adevărat revoluționar sau majoritatea caracteristicilor vor fi chiar cele preconizate de zvonuri?

În acest articol, vom examina informațiile și zvonurile care circulă despre presupusul iPhone 15.

Citește și: Apple a acceptat să plătească o sumă uriașă în procesul legat de încetinirea iPhone-urilor

USB-C pe IPhone 15?

Noul Iphone 15 vine cu schimbări? Sursa foto: Adevărul
Noul Iphone 15 vine cu schimbări? Sursa foto: Adevărul

Zvonurile până în prezent sugerează că ne putem aștepta la un port USB-C în locul unui port Lightning, pe toate modelele iPhone 15.

Modem GSM Qualcomm

Apple intenționează să folosească cipuri modem de la Qualcomm pentru noile dispozitive, deoarece propriile sale cipuri modem, care sunt în curs de dezvoltare, asta înseamnă că nu sunt încă pregătite.

De asemenea, ne așteptăm la noi cipuri UWB pentru integrarea cu headset-ul Vision Pro. Modelele standard iPhone 15 vor beneficia de un upgrade la cipul A16, care era în modelele iPhone 14 Pro, în timp ce modelele iPhone 15 Pro vor folosi cipuri A17 de 3 nanometri, mai rapide și mai eficiente.

Se așteaptă ca modelele Pro să beneficieze și de un upgrade la rame de titan, margini mai subțiri și unele modificări minore de design cu margini mai curbe ale dispozitivului. De asemenea, se așteaptă ca iPhone 15 Pro Max să adopte tehnologia lentilei periscop pentru capacități de zoom îmbunătățite.

Citește și: Apple va șterge definitiv fotografiile din telefonul unor persoane, luna viitoare. Cum să verifici dacă ești vizat

Prețuri iPhone 15?

Se așteaptă ca prețurile modelelor iPhone 15 să rămână la fel ca cele din linia iPhone 14.

Modele Iphone 15

Deoarece nu sunt prevăzute schimbări majore de design, Apple va continua să ofere patru modele, la fel ca în linia iPhone 14: iPhone 15 de 6,1 inci, iPhone 15 Pro de 6,1 inci, iPhone 15 Max de 6,7 inci și iPhone 15 Pro Max de 6,7 inci. Modelele "pro" vor avea caracteristici superioare și vor fi mai scumpe, în timp ce modelele standard iPhone 15 vor fi mai ieftine.

Culori disponibile

Modelele iPhone 15 ar putea fi disponibile în opțiuni de culori roz închis și albastru deschis. Apple oferă adesea modelele standard iPhone într-o gamă de culori vii, iar anul acesta nu face excepție.

Nuanțele vii de roz și albastru vor fi probabil disponibile alături de opțiunile standard de culoare negru, alb și PRODUCT(RED), care au fost oferite în anii anteriori.

IPhone 15 PRO

Tot la nivel de zvon se spune că modelele iPhone 15 Pro vor avea margini mai subțiri și mai curbate decât modelele iPhone 14 Pro, ceea ce se poate observa în reprezentările grafice ale dispozitivului create pe baza detaliilor care circulă.

Aceste curbe mai pronunțate vor fi limitate la modelele iPhone 15 Pro, iar modelele iPhone 15 vor continua să semene cu modelele iPhone 14, având margini mai plate, un cadru din aluminiu și o față și spate din sticlă. Nu ne așteptăm ca aceste margini mai subțiri să fie prezente și la modelele standard iPhone 15.

Wi-Fi 6E ar trebui să fie suportat pe modelele iPhone 15 Pro. iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor avea Wi-Fi 6E, dar modelele standard iPhone 15 vor continua să utilizeze Wi-Fi 6.

Comparativ cu Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E oferă o lățime de bandă mai mare, asigurând viteze de conectivitate mai rapide, o latență mai scăzută și o capacitate crescută. Wi-Fi 6E oferă 1.2GHz în plus în spectrul de 6GHz și poate suporta acoperirea gigabit în întreaga casă, conectivitate multi-gigabit pentru locații și are lățimea de bandă pentru fluxuri de date mai mari, cum ar fi cele utilizate pentru experiențe AR și VR.

iPhone 15 în România?

De obicei, lansarea unui nou iPhone în România urmează la câteva săptămâni după lansarea oficială din Statele Unite. În trecut, România nu a fost pe lista primelor țări care au primit noile modele iPhone imediat după lansare. În schimb, România face adesea parte din al doilea sau al treilea val de țări în care noile modele sunt introduse.

În ultimii ani, modelele de iPhone au fost de obicei disponibile pentru cumpărare în România în noiembrie sau chiar la începutul lunii decembrie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite