Interviul din Playboy care putea distruge cel mai important moment al Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larry Page, cofondatorul Google care a venit cu ideea Pagerank
Larry Page, cofondatorul Google care a venit cu ideea Pagerank

Google a apărut la finalul anilor '90 şi a crescut până a devenit cel mai puternic motor de căutare. Înainte de acest moment, Google pregătea listarea la bursă, iar un interviu în Playboy putea strica asta.

Ca să poţi căuta ceva, oriunde, trebuie să ai acele date indexate. Acesta este şi cazul pe Internet, iar diferenţa între Google, Yahoo şi alte companii care aveau motoare de căutare la acea vreme a fost PageRank, un algoritm gândit de Larry Page care se descurca mult mai bine la a oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp. În ciuda geniului lui Page, el nu se descurca atât de bine în lumea business.

Astfel, în 2004, când Playboy le-a luat un interviu lui şi lui Serghei Brin, ei au oferit mai multe informaţii confidenţiale, care trebuiau să rămânâ aşa până după listarea la bursă. Eric Schmidt, actualul preşedinte Alphabet din care face parte şi Google, a povestit de curând episodul din urmă cu peste un deceniu, când cei doi fondatori aproape au întârziat cel mai important pas al companiei, scrie Business Insider.

"Se pare că interviul a fost în cel mai prost moment posibil şi putea pune listarea la bursă în pericol. Dar poate că cel mai bun răspuns a fost că vor rezolva asta. Din acel moment, ei n-au mai acordat niciun interviu. Atunci când au vrut să răspundă la interviuri, au făcut-o. Când nu, am fost eu acolo ca să fac asta", a explicat Schmidt. Interviul din Playboy încă mai este disponibil aici, nu are poze compromiţătoare cu cei doi şi probabil că pare stupid acum să crezi că aceste răspunsuri puteau pune în pericol un aşa gigant.

Totuşi, îl punea în pericol doar la nivel economic, că listarea la bursă este statutul la care aspiră toate startup-urile. Atunci, Google încă era o aşa companie. În interviu, au apărut informaţii precum numărul de angajaţi, aproximativ 1.000, deşi către Wall Street ei au spus că au peste 2.000, şi că serviciul Gmail pierde avantajul de a oferi mai mult spaţiu de stocare decât concurenţa. În prezent, Google este o divizie a Alphabet, compania condusă de Larry Page, Serghei Brin şi Eric Schmidt. Sundar Pichai conduce Google.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite