YouTube va fi pe bani, deoarece pe Internet doar naivitatea este gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

YouTube este gratis, încă de la lansare, doar că în ultimii ani a introdus reclame. Este şi acesta un preţ. Totuşi, e pregătit un "YouTube pe bani" cu conţinut la care ai acces cu un abonament.

De peste un an se vorbeşte şi speculează despre un YouTube pentru care trebuie să plăteşti. Până acum, Google nu a oferit informaţii clare şi nici nu are de ce să se grăbească. Cert este că, în actualul mediu al dezvoltării video, în care Facebook vrea cea mai mare parte, YouTube trebuie să ofere şi altceva, nu doar videoclipuri cu pisici şi copii. Costul lunar este estimat la 10 dolari, cum se întâmplă şi cu alte servicii de video on demand. Desigur, plătind nu mai eşti deranjat de reclame.

Pe lângă o experienţă de vizionare mai bună, neîntreruptă, plătitorii de abonament pe YouTube vor mai avea acces la câteva privilegii. În principiu, este vorba de conţinut original creat în colaborare cu unii dintre cei mai prolifici videobloggeri care activează pe site sau cu entităţi deja consacrate, cum ar fi CBS sau NBC, după cum informează Bloomberg.

Re/code, citând sursele care le-ar fi oferit informaţii confidenţiale, susţine că în doar câteva zile vom afla toate detaliile despre serviciul YouTube contra cost. Pe 21 octombrie, în studioul YouTube din Los Angeles, va fi organizată o conferinţă dedicată acestui subiect. Mai rămâne de aflat dacă va fi creată o aplicaţie separată şi daca se concretizează zvonul potrivit căruia YouTube va separa şi muzica (plătită pe abonament) de produsul principal. Este deja un fapt cunoscut că cei mai mulţi intră pe YouTube pentru a asculta muzică.

Cel mai popular video de pe YouTube este o melodie: Gangnam Style

În prezent, Netflix, Hulu şi HBO Go sunt două platforme mari pentru video on demand, iar Spotify şi Apple Music sunt două nume mari din universul music streaming. Problema nu este însă dacă YouTube trece la aşa ceva sau nu, căci va trece, ci dacă vor fi oameni care să plătească. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite