Intel a prezentat în România tehnologiile care au marcat anul 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intel şi-a prezentat tehnologiile cu care s-a remarcat în 2015. FOTO Evelina Albici/Adevărul
Intel şi-a prezentat tehnologiile cu care s-a remarcat în 2015. FOTO Evelina Albici/Adevărul

Intel este cel mai mare producător de procesoare pentru PC-uri, dar nu s-a oprit aici. Recent, a prezentat cea mai amplă gamă de dispozitive cu Intel Inside.

Sub numele “Shaping the future - A Christmas like no other”, Intel a prezentat dispozitivele care marchează tehnologia acestor vremuri. E vorba întâi de sisteme performante bazate pe cea de-a şasea generaţie a gamei de procesoare Intel Core, laptopuri 2în1, tablete, telefoane, dispozitive purtabile, dar şi plăci de dezvoltare. Această „ofertă“ de Crăciun este completată de tehnologii care schimbă modul de interacţiune cu PC-ul, precum Intel RealSense.

Au fost prezentate, de asemenea, şi tehnologii dedicate sectorului business, precum Intel Unite, care simplifică şedinţele de la birou. Totuşi, cele mai tentante rămân PC-urile care îţi încap în palmă, laptop şi tabletă într-un singur dispozitiv, şi acele tehnologii care schimbă modul de interacţiune cu computerul. Produsele incluse în oferta de Crăciun a retailerilor şi expuse la evenimentul Intel aparţin unor companii locale şi internaţionale, precum Allview, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Maguay, Toshiba, Vonino.

Cât despre noua generaţie a gamei de procesoare Intel Core, aceasta oferă o autonomie mai mare dispozitivelor, reduce consumul de energie şi aduce o viteză de 2,5 ori mai mare a sistemului comparativ cu generaţia anterioară. Şi revenind la Intel RealSense, aceasta elimină necesitatea parolelor, prin prezenţa unei camera 3D care recunoaşte faţa utilizatorilor şi le oferă acces la PC (Windows 10 are şi un sistem foarte bun de recunoaştere facială).

intel noi tehnologii

Mai mult, interacţiunea cu computerul se schimbă, RealSense permiţându-le utilizatorilor să mişte obiectele de pe ecran cu ajutorul gesturilor mâinii sau ale feţei. În plus, ai funcţionalităţi precum măsurarea distanţelor dintre obiecte şi schimbarea focalizării într-o fotografie sau modificarea şi ascunderea fundalului în timpul unei conferinţe video.

Internetul acelor „lucruri“ de care o să ne pese

Pe segmentul Internet of Things, au fost expuse cele mai noi dispozitive purtabile cu tehnologie Intel. Căştile SMS Audio BioSport oferă o experienţă unică în timpul antrenamentului fără a sacrifica în vreun fel calitatea audio. Căştile integrează senzori biometrici, care monitorizează bătăile inimii în timpul exerciţiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul său. Printre cele mai importante caracteristici se numără faptul că nu au nevoie de încărcare, fiind alimentate prin audio jack. De asemenea, sunt rezistente la transpiraţie şi apă şi se sincronizează cu aplicaţia RunKeeper pentru a monitoriza ritmul cardiac, ritmul antrenamentelor, distanţa şi caloriile arse.

intel noi tehnologii

Intel a prezentat şi ceasul Basis Peak, unul dotat cu cinci senzori, potrivit pasionaţilor de fitness, monitorizând, printre altele, ritmul cardiac, paşii, arderile calorice şi activitatea din timpul somnului. E rezistent la apă până la 50 de metri şi la transpiraţie şi are o autonomie de până la patru zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detectează automat şi monitorizează activităţi precum mers, alergat, ciclism, dar şi somnul, fără a necesita setări suplimentare.

intel noi tehnologii

Intel Galileo este prima placă de dezvoltare Intel în totalitate open source, atât hardware, cât şi software, aspect important pentru dezvoltatori şi în acelaşi timp pentru comunităţile de startup-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse. Apoi, Intel Edison este cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui card SD, care poate fi încorporat în gadgeturi purtabile. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite