Instagram va testa noi instrumente pentru a combate șantajul cu fotografii intime trimise online

0
Publicat:

Instagram va începe, în câteva săptămâni, să testeze noi instrumente pentru a combate „sextortion”, o formă de șantaj care implică fotografii intime trimise online, potrivit BBC.

„Sextortion” începe cu primirea unei poze nud. FOTO Shutterstock
„Sextortion” începe cu primirea unei poze nud. FOTO Shutterstock

Unul dintre instrumentele ce vor fi testate este „protecția împotriva nudității”, care estompează imaginile nud din mesajele directe. Protecția va fi activată în mod implicit pentru persoanele sub 18 ani.

Totodată, vor fi testate și ferestre pop-up care vor îndruma potențialele victime către asistență.

Ce presupune „sextortion”

Guvernele din întreaga lume au avertizat cu privire la amenințarea din ce în ce mai mare pe care o reprezintă pentru tineri așa-numita „sextortion”

Pentru cei care cad victimele acestui fenomen, totul începe cu primirea unei poze nud. Persoanele vizate sunt invitate să trimită și ele o poză în schimb, pentru ca apoi să fie amenințate că imaginea va fi făcută publică dacă nu răspund solicitărilor șantajistului.

Doi bărbați nigerieni judecați într-o astfel de cauză au pledat, miercuri, vinovați pentru că au șantajat sexual adolescenți și tineri din SUA, dintre care unul s-a sinucis.

De un astfel de fenomen a fost legată, de asemenea, și de sinuciderea unui adolescent din Australia.

Există cazuri înfiorătoare de pedofili care folosesc de fotografiile intime trimise online pentru a constrânge și a abuza copii, amintește BBC.

Cum încearcă Instagram să combată o infracțiune „oribilă”

Multe dintre cazurile de „sextortion” pe care Instagram le-a identificat pe platforma sa sunt inițiate de bande criminale sofisticate care vor să facă bani prin șantaj.

Este o infracțiune „oribilă", după cum a catalogat-o platforma. Sistemu de protecție utilizat de Instagram împotriva nudității, dezvăluit pentru prima dată în ianuarie, folosește inteligența artificială (AI) care rulează în întregime pe dispozitivul utilizatorului pentru a detecta imaginile nud din mesajele directe și pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege dacă să le vizualizeze sau nu.

Instagram a precizat că această măsură este concepută „nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită în DM-urile lor, ci și pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini".

Sistemul, care este însă opțional pentru adulți, nu raportează automat imaginile nud către companie, deși utilizatorilor li se va reaminti că pot bloca și raporta conturile dacă doresc, subliniază Instagram.

Atunci când sistemul detectează trimiterea de imagini nud, utilizatorul va fi direcționat către sfaturi de siguranță, inclusiv memento-uri care îi reamintesc că destinatarii pot face capturi de ecran sau transmite imagini fără știrea expeditorului.

Platforma anunță acum că va implementa, de asemenea, măsuri care detectează semnele că un utilizator ar putea fi un potențial șantajist sexual și îi va îngreuna interacțiunea cu ceilalți.

Măsurile mai vizează trimiterea cererilor de mesaje de la posibile conturi de „sextortion” direct în dosarul ascuns.

De asemenea, vor fi afișate notificări care încurajează persoanele care trimit deja mesaje către conturile potențialelor victime să raporteze orice amenințare privind distribuirea fotografiilor lor intime.

O altă măsură este ascunderea butonului „Mesaj” atunci când un adolescent vizualizează un potențial cont de sextorsiune, chiar dacă e deja conectat.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite