Huawei a prezentat la MBBF 2023 primele soluții complete pentru tehnologia 5.5G

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua zi de Global Mobile Broadband Forum 2023, desfășurată pe 10-11 octombrie, la Dubai, a început cu o recapitulare, o sală la fel de plină și prezentarea LampSite X, prima serie de dispozitive 5.5G.

Prezentare Huawei LampSite X.
Prezentare Huawei LampSite X.

Prezentarea noii serii pentru scenarii de business a fost susținută de Yang Chaobin, Membru al Consiliului de Administrație, Președinte al Produselor și Soluțiilor ICT, Huawei.

LampSite X este o serie de produse dezvoltate de Huawei care sunt folosite pentru a asigura conectivitatea și serviciile de rețea mobile în interiorul clădirilor. Acest sistem este special conceput pentru a oferi acoperire și capacitate excelentă în medii interioare, cum ar fi clădiri de birouri, centre comerciale, aeroporturi, și alte locații unde semnalul rețelelor mobile ar putea fi slab sau insuficient. LampSite X are dimensiuni compacte, fiind de mărimea unui router de tip casnic și oferă flexibilitate și performanță.

LampSite X poate gestiona mai multe benzi de frecvență și tehnologii de acces radio, oferind o gamă largă de capacități și funcționalități, precum o viteză de transfer de date foarte mare (de până la 10 Gbps), poziționare precisă, latență redusă și suport pentru Internet of Things (IoT). Un aspect important al acestei tehnologii este eficiența energetică, cu capacitatea de a ajusta consumul de energie în funcție de necesități, astfel încât să se reducă la minimum în timpul orelor de vârf.

În plus, LampSite X este unul dintre puținele produse care combină tehnologiile mmWave și sub-6 GHz pentru a oferi o acoperire mai bună și o viteză de transfer de date mai mare în interiorul clădirilor. Acest lucru o face potrivită pentru gestionarea cerințelor tot mai mari ale rețelelor 5.5G și 6G.

Cao Ming, Președintele Soluțiilor Wireless din cadrul Huawei, a prezentat primele soluții complete pentru tehnologia 5.5G. Cu această ocazie, Cao a menționat că "5.5G este bine plasată să susțină noi experiențe, conexiuni și servicii", subliniind că "soluțiile complete 5.5G ale Huawei vor ajuta operatorii să ofere capacități de zece ori mai mari pentru scenarii diverse și să permită eficiență energetică ultra-ridicată, util izare optimă a spectrului și eficiență operațională."

Soluțiile prezentate

TDD multi-band multi-channel ELAA pentru experiențe de 10 Gbps. Matricea extrem de mare a antenei (ELAA) a contribuit semnificativ la îmbunătățirea acoperirii și eficienței energetice în rețelele comerciale 5G, în special pentru tehnologia TDD. Pe măsură ce telecomunicațiile avansează către 5.5G, ELAA este îmbunătățită în continuare. Bazat pe noul ELAA, prima MetaAAU de 128T din industrie, care integrează peste 500 de elemente de antenă, poate funcționa cu algoritmi multidimensionali de fascicul cu înaltă rezoluție pentru a îmbunătăți experiența cu 50%. Cu upgrade-ul ELAA, prima MetaAAU dual-band de 64T din industrie poate funcționa cu elemente dual-band convergente pentru a permite acoperirea comună între benzile de frecvență înaltă și joasă, furnizând experiențe de la 5 la 10 Gbps, împreună cu soluții multi-carrier.

FDD full-series GigaGreen pentru actualizarea experiențelor de bază. Prima soluție FDD triple-band Massive MIMO cu modulele 8T triple-band din industrie suportă lățimi de bandă la nivel de GHz, permițând 1.8+2.1+2.6 GHz într-o singură unitate, și poate lucra cu formare de fascicul FDD pentru a îmbunătăți eficiența spectrală și energetică FDD. În comparație cu 4T4R, Massive MIMO FDD triple-band crește capacitatea de 10 ori și acoperirea de 10 dB. FDD triple-band 8T8R îmbunătățește eficiența spectrală de trei ori și acoperirea de 7 dB atunci când lucrează cu adevărată lățime de bandă și partajare dinamică a energiei.

mmWave AAU (Antenă Activă Unitară pentru Milimetru Unde) cu cel mai mare ansamblu de antene pentru o acoperire continuă de 10 Gbps.

mmWave AAU cu ansamblul de antene cel mai mare pentru acoperire continuă de10 Gbps. Industria mmWave  a ajuns la maturitate. Prima antenă activă unitară (AAU) mmWave din industrie integrează peste 2.000 de elemente pentru a depăși limitările mmWave privind acoperirea simultană pe același site cu banda C. Prin coordonarea între benzi înalte și benzi joase, rețelele mmWave pot oferi o viteză maximă de transfer de 10 Gbps, cu o medie de 5 Gbps. Aceast AAU ( dispozitiv de comunicații fără fir) susține, de asemenea, managementul inteligent al fasciculelor, eliminând limitările mmWave în ceea ce privește mobilitatea la viteză mare și transmisia în condiții de vizibilitate redusă (NLOS - Non-Line-of-Sight).

Inovații continue în ceea ce privește antenele și microundele pentru construcția eficientă a rețelei 5.5G. Antenele verzi profită de alimentarea directă prin injecție (SDIF) pentru a redefini arhitectura antenei și lentilele Meta pentru a agregarea energiei fasciculului, obținând astfel o eficiență energetică cu 25% mai mare. Rețeaua de microunde dispune de o nouă platformă numită MAGICSwave pentru a îmbunătăți rețelele de transport. MAGICSwave susține transmisia ultra-largă pe mai multe canale pentru a spori eficiența legăturilor de întoarcere, cu o capacitate mai mare pentru zonele urbane și o distanță mai mare de transmisie pentru zonele suburbane. Această platformă oferă un nivel ridicat de integrare, permițând rețelelor să susțină evoluția pentru următorii 10 ani.

HashBand2.0 - spectrum pooling (unificarea spectrului) pentru eficiența spectrală optimă a rețelei 5.5G. iHashBand2.0 redefinește utilizarea spectrului pe mai multe benzi: Serviciul de Celulă (MB-SC) permite combinarea flexibilă a spectrului discontinuu pentru a crea o lățime de bandă virtuală mare, făcând posibilă o viteză de 10 Gbps în timp ce obține o eficiență spectrală cu 40% mai mare. Accesul flexibil la spectru (FSA) susține accesul flexibil la întreaga bandă de uplink, furnizând o capacitate de uplink cu o eficiență spectrală cu 40% mai mare.

Scenariu complet "0 Bit 0 Watt" pentru eficiența energetică optimă a rețelei 5.5G. Toată seria de echipamente suportă "0 Bit 0 Watt" și devin astfel primele din industrie care susțin un mod profund de sleep cu o adâncime de stingere de 99%, trezire rapidă la cerere și stingere la nivel de milisecunde la nivel de transportator și canal. Soluțiile site-ului realizează coordonarea inteligentă între sursele de alimentare și echipamente, asigurând "0 Bit 0 Watt" la nivel de site. Cu iPowerStar, pot fi implementate politici de economisire a energiei specifice site-ului pe baza tendințelor de trafic în diferite momente ale zilei, contribuind la realizarea conceptului "0 Bit 0 Watt" la nivel de rețea.

IntelligentRAN către L4 pentru eficiența optimă a operațiunilor și întreținerii (O&M) în rețeaua 5.5G. Rețelele depind de mai multe benzi pentru a furniza mai multe servicii și conexiuni, justificând tendințele 5.5G de a avansa spre un nivel înalt de autonomie. IntelligentRAN susține inteligența bazată pe intenție de nivel 4. Acest lucru înseamnă că prevenția și prognoza sunt posibile pentru a înlocui metodele reactive de O&M ale rețelei cu metode proactive. Rețelele sunt conștiente de intențiile serviciilor pentru a furniza experiențe deterministe mai bune, iar luarea deciziilor cu obiective multiple este susținută pentru a optimiza experiența serviciilor și eficiența energetică a rețelei.

"Viitorul a sosit. Huawei va continua să dezvolte produse și soluții inovatoare în colaborare cu toți partenerii din industrie pentru a aduce 5.5G în realitate," a încheiat Cao.

Soluțiile prezentate vor fi disponibile comercial în trimestrul 2 din 2024.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite