Huawei a prezentat HarmonyOS 2.0 şi o nouă gamă de produse. Ce dispozitive fac actualizarea la HarmonyOS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Richard Yu,
director executiv şi CEO, Huawei Consumer Business Group.
Richard Yu, director executiv şi CEO, Huawei Consumer Business Group.

Huawei lansează astăzi, 2 iunie, o nouă gamă de produse care folosesc sistemul de operare HarmonyOS 2, care cuprinde atât smartwatch-uri, cât şi tablete, printre care HUAWEI WATCH 3 şi tableta HUAWEI MatePad Pro.

Tot în cadrul evenimentului de astăzi, Huawei a lansat şi FreeBuds 4, căştile de ultimă generaţie semi-open Bluetooth wireless cu anulare activă a zgomotului (ANC) şi două monitoare high-end, MateView şi MateView GT.

HarmonyOS oferă un limbaj comun pentru conectarea şi colaborarea dintre diferite tipuri de dispozitive, oferind utilizatorilor o experienţă mai performantă, mai uşor de utilizat şi mai sigură. 

Sistemul foloseşte o tehnologie distribuită pentru decuplarea şi implementarea flexibilă a software-ului şi pentru combinarea dispozitivelor independente într-un dispozitiv unitar şi holistic, ce foloseşte capabilităţile dispozitivelor componente în funcţie de nevoile utilizatorului, oferind un nou tip de experienţă conectată prin integrare hardware şi widget-uri.

Colaborare între dispozitive cu HarmonyOS

Cu HarmonyOS şi Multi-Screen Collaboration, controlul mai multor dispozitive este la fel de simplu ca şi controlul unuia singur. Noul panou de control multi-dispozitiv suportă conexiuni simple şi intuitive prin funcţia drag-and-integrate, care le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele dorite pe baza unor scenarii specifice.

Dacă utilizatorii doresc să urmărească un film acasă, trebuie doar să deschidă Panoul de control şi să tragă iconiţa smart screen pe iconiţa telefon, iar filmul trece direct de pe telefon pe televizor. Dacă utilizatorul foloseşte şi căştile HUAWEI FreeBuds 4, iconiţa căştilor poate fi trasă pe cea a telefonului, iar filmul va fi redat pe ecranul inteligent şi sunetul va fi redirecţionat prin FreeBuds. Acesta este doar un exemplu al experienţei Super Device.

Noul centru de activităţi multi-device al HarmonyOS permite aplicaţiilor să treacă de la un dispozitiv la altul fără a fi instalate separat, astfel încât toate funcţiile şi serviciile să fie disponibile oricând şi oriunde. Pe orice dispozitiv care face parte dintr-un sistem Super Device se pot vedea sarcinile care se desfăşoară pe toate celelalte dispozitive. Pentru un afişaj mai mare al jocurilor mobile, pur şi simplu se glisează în sus şi se plasează cursorul pentru a afişa ecranul Overview, apoi se transferă jocul pe HUAWEI MatePad Pro pentru a continua distracţia.

Smartphone Huawei cu HarmonyOS

Noul ecran de pornire HarmonyOS este mai eficient şi mai organizat. Pentru a genera widget-uri care afişează informaţii sau servicii în timp real, uşor de accesat, utilizatorii pot glisa în sus pe aplicaţii, fără a fi nevoie să deschidă aplicaţia în sine. Aceştia pot personaliza dimensiunea widget-urilor, atinge aplicaţii şi glisa în sus pentru a afişa widget-urile lor, apoi pot atinge orice loc liber de pe ecranul de pornire pentru a le ascunde. Widget-urile pot fi utilizate şi pentru a accesa Atomic Services, care pot fi apelate cu uşurinţă şi partajate în Centrul de servicii fără a fi nevoie de descărcare sau instalare, facilitând astfel accesul la funcţii precum ştirile.

Fontul HarmonyOS Sans special conceput pentru acesta şi animaţiile, oferă o experienţă de utilizare constantă pe toate dispozitivele HarmonyOS.

HUAWEI HiLink a fost actualizat la HarmonyOS Connect pentru a echipa mai multe dispozitive non-Huawei cu funcţii inteligente. Dispozitivele prezente în case inteligente pot fi conectate la telefonul mobil printr-o singură atingere. Prin atingerea telefonului de un cuptor Midea cu HarmonyOS şi selectarea unei reţete, utilizatorul poate începe să pregătească imediat masa. Alimentele pot fi păstrate în siguranţă mai mult timp în frigiderele Haier, care reglează automat temperatura în funcţie de tipul de mâncare depozitat. Iar aparatele Joyoung pentru prepararea laptelui de soia pot recomanda reţete pe baza datelor din aplicaţia Health. Aceste conexiuni pot transforma întreaga bucătărie într-un nutriţionist.

Un telefon HarmonyOS poate menţine viteze de citire/scriere similare cu cele ale unui telefon nou după 36 de luni de utilizare, chiar şi cu foarte puţin spaţiu de stocare disponibil pe dispozitiv.

HarmonyOS moşteneşte şi se sprijină în continuare pe cele mai importante tehnologii de confidenţialitate şi securitate din EMUI. Principiul de design al Huawei este să se asigure că numai persoana potrivită poate accesa datele potrivite pe dispozitivul potrivit, garantând securitatea accesului şi securitatea fiecărui act de stocare, transmitere şi utilizare a datelor. Atunci când este activată autentificarea pe mai multe dispozitive, utilizatorii îşi pot debloca telefoanele numai cu o combinaţie de recunoaştere facială pe smartphone şi o verificare specială care garantează că ceasul pe care îl poartă utilizatorul este conectat la telefon.

HarmonyOS gestionează datele utilizatorilor pe categorii şi protejează dispozitivele în funcţie de nivel, stabilind praguri de securitate specifice pentru Super Dispozitive. Astfel, doar dispozitivele care îndeplinesc cerinţele stricte de securitate pot accesa date corespunzătoare nivelului lor de securitate, garantând astfel că utilizatorii pot utiliza funcţiile Multi-device Collaboration cu încredere. Aplicaţiile HarmonyOS sunt testate riguros pe parcursul dezvoltării, lansării, instalării şi utilizării, pentru o experienţă de utilizare sigură într-un ecosistem curat.

HUAWEI WATCH 3 dispune de un ecran de sticlă curbat şi carcasă din oţel inoxidabil 316L. Acest smartwatch elegant vine cu o coroană nouă ce detectează diferite niveluri de presiune şi oferă feedback tactil la atingerea utilizatorului. Noua serie HUAWEI WATCH 3 permite efectuarea şi primirea de apeluri, precum şi ascultarea muzicii, partajând numărul de telefon şi serviciile de date cu smartphone-ul.

Huawei Watch 3

HUAWEI WATCH 3 este primul smartwatch pe care rulează HarmonyOS şi se conectează perfect cu smartphone-urile Huawei pentru a servi drept asistent de călătorie multifuncţional. Funcţionalitatea trece de pe smartphone la încheietura mâinii, iar toate informaţiile despre taxiuri sau zboruri devin disponibile instant. La folosirea transportului public în drumul de la aeroport sau de la serviciu către casă,  atât ceasul, cât şi telefonul, vor anunţa utilizatorul înainte de destinaţia finală, pentru ca acesta să nu-şi mai facă griji că, preocupat de alte lucruri, va rata staţia la care trebuie să coboare.

HUAWEI WATCH 3 este un manager de fitness şi sănătate, care dispune de până la 100 de moduri de antrenament. Echipat cu un nou senzor de temperatură, ceasul detectează pentru prima dată temperatura corpului. De asemenea, vine cu funcţii SOS, ajută la gestionarea glicemiei, detectarea căderilor, precum şi la monitorizarea şi gestionarea stării de sănătate în timp real. Poate fi folosit şi pentru a-i reaminti utilizatorului lucruri mărunte, cum ar fi când să bea apă sau să îşi ia medicamentele.

Seria HUAWEI WATCH 3 are o autonomie a bateriei foarte mare, care durează 5 zile în modul inteligent şi 21 de zile în modul autonomie ultra-mare pentru HUAWEI WATCH 3 Pro, în timp ce HUAWEI WATCH 3 are o durată de viaţă a bateriei de 3 zile în modul inteligent şi de 14 zile în modul autonomie ultra-mare.  

Noua tabletă HUAWEI MatePad Pro vine cu un ecran OLED FullView de 12,6 inci şi un raport ecran-corp de 90%, cel mai mare dintre toate tabletele disponibile în prezent pe piaţă. Datorită sistemului de operare HarmonyOS, HUAWEI MatePad Pro poate colabora în mod optim cu smartphone-uri şi PC-uri.

Tabletă HUAWEI MatePad Pro

HUAWEI MatePad Pro susţine funcţia Multi-screen Collaboration între tabletă şi PC-uri, iar în modurile Mirror şi Extend, tableta poate deveni o planşă de desen sau un ecran. Aceasta suportă glisarea fişierelor pe mai multe dispozitive, oferind experienţe mai eficiente. 

Richard Yu, director executiv şi CEO, Huawei Consumer Business Group, a anunţat că 100 de modele de dispozitive Huawei vor face actualizare la HarmonyOS, începând de astăzi, 2 iunie.

Seriile Mate 40, P40, Mate 30 şi MatePad Pro.

Dispozitivele Huawei care fac actualizare la HarmonyOS

Seriile Mate 20, nova 8, nova 7, nova 6 şi MatePad

Dispozitivele Huawei care fac actualizare la HarmonyOS

Huawei Smart Screen - seriile V şi S, seria Mate 20x, Tabletele M6 etc.

Dispozitivele Huawei care fac actualizare la HarmonyOS
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite