Huawei a donat sisteme wireless şi un dispozitv IdeaHub pentru copiii cu nevoi speciale de la o şcoală din Târgu Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul Huawei ”1000 dreams”.
Programul Huawei ”1000 dreams”.

Huawei a semnat un nou parteneriat cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ, prin care contribuie la digitalizarea instituţiei de învăţământ.

Potrivit studiilor, nivelul de digitalizare din şcolile româneşti este de doar 20%, iar, în acest context, accesul la tehnologie şi dispozitive inteligente în centrele şcolare dedicate copiilor cu nevoi speciale este mult îngreunat.

Parte a programului ”1000 dreams”, parteneriatul încheiat de Huawei cu CSEI Târgu Neamţ constă în asigurarea de tehnologie Wi-Fi 6 pentru 11 săli de clasă,  fiecare cu un punct de acces instalat cu sprijinul Prime Telecom. Pe lângă o mai bună conectivitate la internet, copiii vor primi un dispozitiv IdeaHub pentru o experienţă multimedia high-definition care îi va ajuta să se concentreze mai bine în clasă.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Neamţ este o şcoală pentru copii cu nevoi speciale care acordă o atenţie deosebită activităţilor de instruire, informare şi consiliere atât a părinţilor copiilor cu dizabilităţi, cât şi a cadrelor didactice care interacţionează cu elevii cu cerinţe speciale. Şcoala funcţionează cu 14 clase, începând cu clasa pregătitoare pâna la clasa a 10-a, şi o grupă de grădiniţă specială, totalizând un număr de 117 elevi.

Anul trecut Huawei a continuat proiectul 1000 Dreams prin conectarea la internet a Şcolii Gimnaziale din Poboru, judeţul Olt, şcoală cu 142 de copii în ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albeşti, Cornăţelu, Creţi, Seaca şi Surpeni.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite