Huawei a anunţat care va fi primul dispozitiv care va veni cu HarmonyOS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via EPA-EFE
FOTO via EPA-EFE

Noul sistem de operare al producătorului chinez, lansat în urma conflictului cu guvernul american, va sosi în curând pe produsele Huawei. Primul dispozitiv pe care va rula HarmonyOS nu va fi însă un smartphone.

”Vrem să menţinem un standard, un ecosistem” spunea Vincent Yang, Senior Vice President al Huawei, citat de Digital Trends, în cadrul unui eveniment desfăşurat la New York, menţionând că Harmony OS va funcţiona ca un plan B pentru divizia de smartphone-uri a Huawei.

Yang a confirmat că un flagship care va apărea în curând va rula pe Android, referindu-se cel mai probabil la Huawei Mate 30 Pro. Noul sistem de operare va fi însă folosit pe un alt dispozitiv.

Un smartwatch va fi primul dispozitiv al Huawei care va beneficia de HarmonyOS. Zvonurile spune că acesta s-ar putea lansa în acest an, posibil chiar în acelaşi timp cu Mate 30 Pro. De asemenea, utilizarea noului sistem de operare a fost confirmată şi în cazul unui televizor Huawei.

HarmonyOS foloseşte un design microkernel complet nou, cu securitate sporită şi latenţă scăzută. Sistemul de operare a fost dezvoltat de Huawei ca urmare a interdicţiei de a negocia cu producătorul chinez, impusă asupra companiilor americane de guvernul Statelor Unite. Ulterior, acestea au primit un termen de 90 de zile în care au putut negocia cu compania din Shenzhen, acesta fiind prelungit recent pentru încă 90 de zile.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite