Haugen în Parlamentul britanic: Facebook va facilita alte episoade violente în lume. Algoritmii săi promovează conţinutul care generează divizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectaţi să promoveze conţinutul care generează divizări, a afirmat luni informatoarea Frances Haugen, fostă angajată a companiei americane, în Parlamentul britanic, transmite Reuters.

Haugen, fost director de produs în echipa pentru dezinformare civică a Facebook, a fost audiată într-o comisie britanică care analizează planurile de reglementare a companiilor din sectorul mediei sociale.

Ea a afirmat că Facebook vedea siguranţa ca un centru al costurilor, a promovat o cultură în care luarea pe scurtătură era considerată un lucru bun şi a spus că ”fără nicio îndoială” a amplificat ura.

”Evenimentele pe care le vedem în întreaga lume, lucruri precum Myanmar şi Etiopia, acestea sunt capitolele de deschidere, deoarece clasamentul bazat pe implicare face două lucruri: unu, prioritizează şi amplifică conţinutul extrem de diviziv şi polarizant şi, doi, îl concentrează”, a spus aceasta.

Haugen a arătat că algoritmii au împins utilizatorii către extreme.

”Deci cineva din centru stânga va fi împins la stânga radicală, cineva din centru dreapta va fi împins la dreapta radicală”, a spus ea.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a răspuns la acuzaţiile lui Haugen, spunând la începutul acestei luni: ”Argumentul conform căruia promovăm în mod deliberat conţinut care îi înfurie pe oameni pentru profit este profund ilogic”.

Reuters, împreună cu alte organizaţii de ştiri, au vizualizat documente puse la dispoziţia Comisiei pentru bursă  şi valori mobiliare din SUA şi Congresului de către Haugen. Documentele arată că Facebook ştia că nu a angajat destui lucrători care să posede atât abilităţile lingvistice, cât şi cunoştinţele despre evenimentele locale necesare pentru a identifica postările inacceptabile ale utilizatorilor din mai multe ţări în curs de dezvoltare.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite