GRAFIC Anunţurile video de la Facebook: 15 secunde de chin pentru utilizatori, de trei ori pe zi, 2,5 milioane de dolari în conturile reţelei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook urma să introducă anunţuri publicitare în stilul celor prezentate la TV. Acestea vor apărea în newsfeed-ul utilizatorilor, iar companiile ar urma să scoată din buzunare între 1 şi 2,5 milioane de dolari pentru o singură zi, potrivit Bloomberg.

Reţeaua socială construită de Mark Zuckerberg are peste 1,15 miliarde de utilizatori şi intenţionează să profite de fiecare în parte pentru a-şi mări veniturile. Bloomberg citează „două surse apropiate“ care susţin că anunţurile video vor fi introduse, cel mai probabil, în toamnă şi că acestea vor rula timp de 15 secunde.

Potrivit Bloomberg, trimestrul trecut, 61% din utilizatorii Facebook se loghează zilnic pe reţeaua socială. „În fiecare seară, între 88 şi 100 de milioane de oameni folosesc activ Facebook-ul în timpul orelor de vârf, numai în SUA“, a declarat directorul de operaţiuni Sheryl Sandberg, în cadrul unui eveniment.

Companiile vor plăti între 1 şi 2,5 milioane pentru o zi de difuzare. Utilizatorii vor vedea anunţurile video de maximum trei ori pe zi, iar acestea vor rula automat, timp de 15 secunde. Un anunţ va apărea în feed o dată la fiecare 20 de actualizări. 

Informaţia privind anunţurile video a apărut prima dată în luna aprilie a acestui an. Atunci, potrivit agenţie de publicitate AdAge, Facebook s-ar fi aflat deja în tratative cu diverse agenţii pentru a-şi asigura primii parteneri publicitari. Reţeaua socială scos la vânzare patru sloturi zilnice, destinate  câte unui public diferit: femei peste 30 de ani, femei sub 30 de ani, bărbaţi peste 30 de ani şi bărbaţi sub 30 de ani. 

Potrivit Bloomberg, Facebook ar fi amânat introducerea anunţurilor de două ori până acum, pentru a se asigura că experienţa utilizatorilor nu este stricată. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite