Google Maps aniversează 15 ani de Street View cu mai multe noutăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Google anunţă o nouă funcţie şi o nouă cameră foto pentru serviciul Street View din cadrul Google Maps, cu ocazia aniversării a 15 ani de existenţă.

Street View, funcţia care oferă imagini panoramice de la nivelul străzii în cadrul serviciului Google Maps, împlineşte 15 ani. Cu această ocazie, este lansată o nouă facilitate, numită „historical Street View” (vizualizare istorică la nivel de stradă).

În acest mod, utilizatorii pot accesa imagini mai vechi ale unui loc, alături de cele mai recente fotografii. Această opţiune va câştiga în valoare cu trecerea timpului, atunci când anii 2000 vor fi istorie antică, iar în acest fel vor putea fi văzute imagini panoramice istorice localizate geografic.

Pentru accesarea acestei facilităţi, se foloseşte opţiunea „See more dates” din modul Street View.

Nu este clar în cât de multe regiuni vor fi disponibile imaginile istorice din modul Street View, însă, Google spune că, în timp, se poate merge până cel mult la anul 2007.

Totodată, Google anunţă că are o nouă cameră pe care o foloseşte pentru a captura imaginile panoramice pentru Street View. Aceasta este mică şi cântăreşte doar 6,8 kilograme.

Datorită gabaritului mai mic al camerei, Google nu va mai fi nevoit să folosească maşinile speciale, care sunt şi mai scumpe. Noua cameră poate fi montată şi pe maşini mai vechi, obişnuite.

Va creşte şi calitatea imaginilor datorită noii camere, deoarece această foloseşte senzori mai mari, care vor realiza fotografii mai clare. Imaginile au o rezoluţie de 140MP şi sunt realizate cu ajutorul a şapte senzori, la fel ca şi până acum. Însă, noua camera poate acomoda, pe viitor, senzori Lidar, care folosesc raze laser (ce nu dăunează oamenilor) pentru a „vedea” lumea în 3D.

Google va începe să folosească noua cameră pentru Street View anul viitor.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite