Conturile bancare ale filialei Google din Rusia au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Autorităţile ruse au confiscat conturile bancare ale Google Rusia, astfel că filiala gigantului IT nu mai poate funcţiona, a declarat un purtător de cuvânt al Google, relatează The Guardian şi Reuters.

Măsura vine după mai multe luni de presiuni eşuate ale autorităţilor ruse, care au cerut ştergerea conţinutului considerat ilegal de Moscova, şi după restricţionarea unor media ruseşti pe YouTube.

„Confiscarea conturilor bancare ale Google Rusia de către autorităţi face de imposibilă funcţionarea filialei, inclusiv angajarea şi plata personalului, plata furnizorilor şi alte plăţi”, a declarat un purtător de cuvânt citat de Reuters, potrivit The Guardian.

Google Rusia a publicat o notă în care îşi anunţă intenţia de a declara faliment.

Google şi-a oprit publicitatea în Rusia în martie, ca urmare a cererilor oficialilor ruşi de a nu mai afişa reclame despre invazia Rusiei în Ucraina.

De la sfârşitul lunii februarie, multe companii şi-au redus operaţiunile în Rusia. Apple, de exemplu, a încetat să-şi vândă produsele acolo şi a oprit tranzacţiile online; Intel a suspendat operaţiunile de afaceri în ţară; Microsoft a suspendat vânzările de produse şi servicii acolo; iar Nokia a ieşit de pe piaţa rusă.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite