Google I/O: Google Hangouts uneşte mesageria şi oferă text, imagine şi video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google a unificat serviciile de mesagerie în Hangouts FOTO Ars Technica
Google a unificat serviciile de mesagerie în Hangouts FOTO Ars Technica

Google a anunţat la conferinţa anuală Google I/O un lucru aşteptat de câteva săptămâni. Google Hangouts va fi noua platformă unificată de mesagerie a gigantului online, care combină capacităţile video ale Hangout-urilor clasice, cu cele de mesagerie ale Google Talk.

Google Hangouts va permite utilizatorilor să scrie, să trimită fotografii, să facă apeluri video şi conferinţe video pe toate platformele, inclusiv pe Android şi iOS. De asemenea, vor fi integrate cu Gmail şi Google+. Hangouts va fi disponibil începând de astăzi, înlocuind Google Talk şi Google+ Messenger pe toate platformele. Momentan, spre deosebire de iMessage de la Apple şi de Facebook Messenger (doar în anumite ţări), serviciul nu are suport şi pentru SMS-uri. Google Hangouts nu este disponibil pentru Windows Phone sau BlackBerry şi nici nu s-a vorbit de vreo integrare.

Google Hangouts se foloseşte bineînţeles de integrarea cu Google+ pentru a coordona mai bine activitatea utilizatorilor. Astfel, pentru conferinţe vom putea alege din Cercurile noastre din Google+ oameni, dar vom putea face acest lucru şi individual. Hangouts va fi integrat în Gmail, ca şi până acum în ceea ce priveşte Google Talk, iar conversaţiile vor putea fi pornite de acolo. Din păcate, momentan nu există o aplicaţie specifică pentru desktop-urile cu Windows, cum este la Facebook Messenger.

Emoticoanele revin la modă, iar în Google Hangouts utilizatorii vor avea la dispoziţie peste 850 de asemenea desene. Cei care vorbesc pot să-şi trimită poze comune, care sunt salvate într-un album pe Google+, disponibile doar pentru cei care au luat parte la chat.

Spre deosebire de alte aplicaţii de mesagerie, cum ar fi Skype sau Viber, utilizatorii nu pot lăsa mesaje vocale, adică nu pot transforma aplicaţia într-una de telefonie prin internet (VoIP).

Google avea nevoie de această mişcare pentru că serviciile de mesagerie erau haotice, iar majoritatea erau rămăşite ale altor epoci, care nu se mai potriveau în ecosistemul actual. Potrivit "The Verge", Google chiar a recunoscut la conferinţă că sistemul era imposibil. "Cred că am făcut o treabă extraordinar de proastă pentru a servi clienţii noştri pe această piaţă", a declarat Nikhyl Singhal, directorul de comunicaţii în timp real de la Google.

Hangouts în iTunes poate fi descărcat aici. 

Mai multe detalii în clipurile de mai jos, create de Google. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite