FOTO Premieră de la NEC: Medias X 06E, telefonul răcit cu apă şi dedicat femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NEC Medias X 06E are un sistem inovator de răcire cu apă. FOTO The Verge
NEC Medias X 06E are un sistem inovator de răcire cu apă. FOTO The Verge

NEC, producătorul japonez de telefoane, surprinde din nou Occidentul. De data aceasta nu mai este prin design, ci prin ceea ce a inclus în telefon: un sistem de răcire cu apă pentru acele dispozitive fierbinţi.

Unul dintre avantajele smartphone-urilor este că folosesc procesoare care nu au nevoie de răcire activă prin ventilator, ca un PC. Acum, NEC îşi dotează smartphone-ul Medias X 06E cu procesor răcit cu apă, o tehnică folosită de mulţi utilizatori care doresc să-şi ţină calculatoarele cât mai reci, scrie The Verge. Dar cum se împacă un smartphone cu apa? Se pare că foarte bine.

NEC Medias X 06E foloseşte un procesor quad-core Snapdragon S4 Pro de la Qualcomm, un cip destul de folosit în 2012, iar între acesta şi carcasa de policarbonat este sistemul de răcire cu apă. Sunt conducte mici umplute cu apă şi în teorie ar trebui să reducă mai mult temperatura. Iar paralel cu placa de bază producătorul a montat o foaie de grafit.

Galerie foto cu NEC Medias X 06E (click pentru a vedea mai multe fotografii)

nec medias x 06e

NEC oferă şi graficul de mai jos pentru a prezenta cât mai bine telefonul său inedit. Inedit doar prin acest sistem de răcire, pentru că celelalte funcţii rămâne destul de anul 2012: ecran de 4,7 inci la rezoluţie 720p, tehnologie OLED pentru acesta, o cameră foto de 13 megapixeli şi o memorie RAM de 1GB. În plus, NEC dedică telefonul doamnelor, în acelaşi stil folosit de HTC cu smartphone-ul Rhyme în urmă cu aproape un an.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite