Google creează o divizie pentru cea mai interesantă tehnologie din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google nu vrea să piardă în faţa Facebook aşa că va crea un departament special pentru realitate virtuală. Reţeaua socială a cumpărat Oculus Rift pentru a concura pe această piaţă.

Realitatea virtuală va genera primul miliard de dolari în 2016 din vânzări, potrivit unui raport al tendinţelor în tehnologie în 2016. Aproape 700 de miloane de dolari vor fi generate din vânzări de hardware, restul fiind generat de conţinut. Pe de altă parte, tabletele şi telefoanele vor deveni principala platformă pentru jocuri, după veniturile generate.

Astfel, în acest context, Google a înfiinţat un departament de realitate virtuală coordonat de Clay Bavor, notează Mediafax. Acesta a coordonat implementarea unora dintre serviciile importante în cloud ale Google, cum ar fi Gmail sau Drive. Poate cei mai importanţi rivali sunt HTC, cu produsul Vive Pre, Oculus, pe care a cumpărat-o Facebook cu două miliarde de dolari, şi Samsung (care are parteneriat cu Oculus). 

În mai 2015, Google a anunţat un parteneriat cu GoPro pentru un dispozitiv care să le permită creatorilor de conţinut să realizeze videoclipuri la 360 de grade pentru YouTube şi medii de realitate virtuală. Suportul pe YouTube pentru aşa clipuri a venit în toamna anului trecut. Mai mult, Google dezvoltă şi platforma Project Tango, prin care mediul poate fi interpretat de un dispozitiv în format tridimensional, nu doar bidimensional.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite