Germania a interzis smartwatch-urile pentru copii şi le recomandă părinţilor să le distrugă pe cele pe care le-au achiziţionat deja pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
smartwatchuri copii

Agenţia naţională germană de telecomunicaţii, Bundesnetzagentur, a interzis ceasurile inteligente pentru copii şi îi roagă frumos pe părinţii care au achiziţionat deja acest tip de gadget pentru copiii lor să le distrugă cât mai rapid cu putinţă.

Bundesnetzagentur este de părere că smartwatch-urile pentru copii se pot transforma, fără ştirea familiei, în dispozitive de ascultare care pot fi accesate de către persoane rău-voitoare. În plus, agenţia roagă şi personalul calificat din şcoli să fie atenţi la copiii care poartă astfel de dispozitive, pentru a putea fi supravegheaţi mai bine.

Agenţia germană de telecomunicaţii a luat la ochi capabilităţile ceasurilor de a asculta fără ştirea purtătorului, însă, în mod curios, nu a făcut referire la potenţialul acestora de a fi ”sparte” de către hackeri, care pot afla ulterior poziţia în timp real a copilului care poartă dispozitivul compromis. O atenţionare cu privire la acest lucru a fost însă emisă de BEUC, Autoritatea Europeană de Protecţie a Consumatorului.

Dacă această atitudine faţă de smartwatch-urile copiilor va continua la nivel european, producătorii s-ar vedea nevoiţi să lucreze intens la perfecţionarea dispozitivelor purtabile pentru copii, în ceea ce priveşte securitatea acestora, fiind altfel în pericol de a dispărea de pe piaţă, notează The Verge.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite