VIDEO Cum funcţionează smartwatch-ul pe care nu trebuie să îl încarci niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când au apărut pe piaţă, dispozitivele purtabile s-au remarcat prin factorul ”cool” pe care îl emană, iar mulţi pasionaţi de tehnologie au ales să treacă în sfera digitală, renunţând astfel la ceasurile clasice, cele mecanice sau pe baterie.

Una dintre cele mai mari probleme ale unui smartwatch, însă, este durata de viaţă a bateriei. Cele mai multe dintre ele se pot mândri cu aproximativ 2-3 zile de autonomie, însă unul dintre cele mai populare modele, Apple Watch, nu rezistă mai mult de o zi. Aceste lucruri ar putea deveni istorie odată cu Matrix PowerWatch, un ceas inteligent care se încarcă folosindu-se de temperatura corpului utilizatorului.

Lăsând la o parte faptul că metoda de încărcare este una extrem de bine pusă la punct, şi procesorul cu care ceasul vine echipat este dezvoltat în aşa mod încât să consume extrem de puţine resurse. În plus, ecranul este monocrom, iar hardware-ul diferă de cel pe care l-am găsi, în mod normal, la majoritatea dintre ceasurile inteligente.

De asemenea, ceasul este rezistent la apă, cu condiţia să nu fie depăşită adâncimea de 50 de metri. Dispozitivul inteligent nu a intrat încă în faza de producţie, acesta fiind în plină campanie de finanţare colectivă, pe Indiegogo. Până acum, el a reuşit să strângă peste un milion şi jumătate de dolari din contribuţiile oamenilor, astfel că putem avea speranţa de a-l vedea fabricat şi pe rafturile magazinelor. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite