GALERIE FOTO Cum este tratată dependenţa de Internet în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a fost printre primele ţări care au inclus dependenţa de Internet pe lista tulburărilor clinice care îi afectează pe adolescenţi, potrivit Reuters.

Guvernul Chinei a abordat problema foarte agresiv, construind aproximativ 250 de tabere menite să îi vindece pe tineri de dependenţa de online.

 Părinţii pot să îşi înscrie copiii în aceste tabere. Acolo ei primesc examinări psihologice şi sunt supuşi unor antrenamente milităreşti.

”Copiii dependenţi de Internet au o condiţie fizică foarte proastă. Obsesia lor le-a dăunat sănătăţii şi îşi pierd abilitea de a lua parte la viaţa reală”, a declarat Xing Liming, un reprezentant al taberei Qide. 

Pe lângă antrenamentele fizice, adolescenţii participă la diverse cursuri, care durează între patru şi opt luni, şi studiază materii precum etica chineză. 

Ei mai învaţă şi să cânte la diverse instrumente sau participă la dansuri tradiţionale. Şi treburile casnice, precum curăţenia sau gătitul, sunt exersate în cadrul acestor programare de ”dezintoxicare”.

”Educaţia şi traiul într-un mediu milităresc îi fac mai disciplinaţi şi le redau abilitatea de a duce o viaţă normală. Antrenamentul le îmbunătăţeşte puterea fizică şi ajută la dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase”, a mai spus Xing.

Copiii primesc consiliere psihologică şi li se fac diverse teste. Cercetătorii sunt de părere că mulţi devin dependenţi din cauza presiunii competitive cu care se confruntă tinerii. Un adolescent s-a jucat online timp de trei zile fără oprire, fiindcă se simţea foarte presat de părinţi. 

”Părinţii mei voiau să învăţ toată ziua şi nu aveam voie să ies să mă joc afară. Am devenit dependent de un joc şi notele mele au luat-o la vale, iar realizările mele se măsurau în numărul de nivele trecute”, a declarat Wang, pacient la tabăra Qide.

Cum guvernul chinez cataloghează dependenţa de Internet ca pe o tulburare clinică, tinerii din tabere primesc şi medicamente pentru a se vindeca. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite