Galerie foto cu Vama Veche la apus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Veche sub un apus destul de colorat. FOTO Raluca Antuca.
Vama Veche sub un apus destul de colorat. FOTO Raluca Antuca.

Avem mai puţin de o săptămână până la finalul verii. Vor mai fi alte câteva săptămâni de vreme bună, dar cam acesta a fost sezonul estival al lui 2016. Spre finalul lui, o fotografă din România a imortalizat viaţa din Vama Veche la apus.

Raluca Antuca este o tânără fotografă din România specializată în fotografii de modă, dar într-o scurtă vacanţă la Vama Veche a acceptat să realizeze câteva „cotidiene“, cu viaţa pe care a văzut-o în staţiune şi cu cadrele care i-au atras atenţia. A folosit pentru toate acestea un DSLR Canon 7D Mark II. Mai jos sunt impresiile ei şi fotografiile realizate în Vama Veche.


Vama este locul unde se creează conexiuni între oameni, fie că se cunosc de o viaţă sau de câteva minute. Pare a fi locul unde, pe ritmuri de Led Zeppelin sau Pink Floyd, toată lumea este prietenă cu toată lumea. Majoritatea oamenilor sunt relaxaţi şi se bucură de moment. Acest lucru l-am observat la apus, când a dispărut agitaţia de pe plajă şi oamenii ieşeau din pensiuni şi hoteluri pentru a se distra.

vamaveche foto raluca antuca

Apusul a devenit pentru mine acel moment al zilei pe care îl aştept de fiecare dată când îmi propun să descopăr locurile din jur. Acea oră de dinainte să apună soarele, numită şi Golden Hour, oferă o lumină plăcută care reuşeşte să mă fascineze de fiecare dată.

vamaveche foto raluca antuca

Este vorba de câteva minute în care cerul îşi schimbă cromatica încontinuu, iar împrejurimile capătă o lumină caldă care schimbă atmosfera. În fotografiile pe care le-am realizat de-a lungul timpului am vrut să transmit o stare de bine, acea senzaţie plăcută pe care o simţi când trăieşti un moment frumos. Astfel, şi pentru această colecţie am păstrat ideea de fotografii luminoase, în care oamenii şi culorile vorbesc de la sine.

vamaveche foto raluca antuca

Am avut cu mine un Canon 7D Mark II, care mi-a atârnat la gât mai greoi decât alte DSLR uri cu care am lucrat. Dar m-a ajutat să focalizez cu foarte multă uşurinţă acest nene îmbrăcat văratic care îşi plimba câinele sau acest cuplu care se bucura de o băutură rece la malul mării.

vamaveche foto raluca antuca
vamaveche foto raluca antuca

Sunt oameni deranjaţi când le faci poze. Sunt însă cei mai mulţi care apreciază, care vor să aibă, chiar şi în aparatul unui străin, o amintire. Şi aceştia cei mai mulţi sunt fotogenici, sunt parte din peisajul unei vacanţe. Chiar dacă un DSLR nu este cel mai silenţios aparat foto cu care să te remarci, este unul care face o treabă mai bună decât un compact sau un telefon.

În rest, Vama mi s-a părut mai comercializată decât data trecută când am fost aici. Totuşi, este comercializată într-o manieră artistică, în ideea că există o plajă de carte, o zonă de corturi, iar în pub-uri poţi fi sigur că se ascultă muzică bună.

Indiferent de stilul vestimentar pe care îl ai, de felul în care te distrezi sau muzica pe care o asculţi, te poţi bucura de Vama Veche. Poate că nu mai este ce a fost, dar poate că e mai bine aşa: un melanj de experienţe pentru oameni diferiţi.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

vamaveche foto raluca antuca
vamaveche foto raluca antuca
vamaveche foto raluca antuca
vamaveche foto raluca antuca
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite