FOTO VIDEO Yahoo News Digest - o aplicaţie de ştiri cum n-a mai fost alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo News Digest FOTO Adevărul/Vlad Andriescu
Yahoo News Digest FOTO Adevărul/Vlad Andriescu

Yahoo continuă să ne uimească prin designul aplicaţiilor sale mobile şi a lansat Yahoo News Digest pe iOS şi Android. Aceasta este o aplicaţie care îşi selectează cele mai importante ştiri ale zilei de două ori pe zi.

În 2013, Yahoo a cumpărat cu 30 de milioane de dolari aplicaţia de agregare de ştiri Summly, fondată de un puşti de 17 ani. Yahoo nu a stat degeaba şi a folosit cunoştinţele Summly pentru a scoate un agregator de ştiri de care noi ne-am îndrăgostit instantaneu, Yahoo News Digest. Toată tehnologia a fost împrumutată de la Summly, iar designul poartă semnătura Yahoo de după apariţia Marissei Mayer.

Aplicaţia a fost lansată iniţial pe iOS, ieri şi a ajuns ţi pe Android. Yahoo News Digest nu concurează cu Flipboard sau Feedly, adică nu e un flux de ştiri. Filosofia ei este că oamenii sunt invadaţi de foarte multe ştiri în fiecare zi şi au nevoie de sugestii personalizate, care să intre în adâncimea unor concepte.

Aşa face şi Yahoo News Digest. Avem 10 ştiri pe care ni le recomandă Yahoo pe cele patru variante regionale - SUA, Canada, Marea Britanie şi Internaţional. Dacă vrem mai multe, există şi un flux venit de la marile publicaţii internaţionale. Ştirile au un design spectaculos, text, citate, dar şi tweet-uri pe aceeaşi temă a ştirii. De asemenea, aplicaţia e integrată cu Wikipedia ca să aflăm mai multe despre subiectul pe care-l citim şi la final există şi mai multe resurse, poate dorim să aflăm de la alte surse de ştiri.

Ştirile sunt reîmprospătate dimineaţă şi la amiază, adică exact în momentul când oamenii vin şi se duc spre muncă, pentru a le oferi un partener de drum.

Concluzia noastră? E poate cea mai frumoasă aplicaţie de ştiri, dar şi una dintre cele mai spectaculoase şi eficiente, care se inspiră de la Circa, o companie care oferă ştiri scurte, într-un flux limitat.

Yahoo News Digest pe iOS.
Yahoo News Digest pe Android. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/yahoo-1" target="_blank">View the story "Yahoo" on Storify</a>]

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite