FOTO Ultrabook-urile Intel pot inspira şi artiştii, iar compania dedică evenimentul „Design your world“ acestui fapt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnologie care inspiră artă. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Tehnologie care inspiră artă. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Intel prezintă expoziţia interactivă „Design your world“ în care pasionaţii de artă şi tehnologie pot testa cele mai noi ultrabook-uri convertibile. Iar compania promovează acest eveniment prin creaţiile a două artiste din România: Ana Morodan şi Anca Fetcu. Iar printre cele mai noi ultrabook-uri se numără cele de la Asus, Lenovo, Dell, Toshiba şi Sony.

Intel România prezintă în perioada 17-26 mai cele mai noi ultrabook-uri convertibile şi modul în care acestea inspiră tineri artişti români să creeze concepte şi produse neconvenţionale într-o expoziţie unică de stil, design şi tehnologie, se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.

Timp de o săptămână, pasionaţii de design şi tehnologie vor putea testa live ultrabook-urile convertibile Asus Taichi, Dell XPS 12, Lenovo Ideapad Yoga 13, Sony VAIO Duo 11 şi Toshiba Satellite U920t. Echipate cu procesoare Intel® Core™ din cea de-a treia generaţie, Ultrabook-urile sunt prezentate alături de 10 produse de stil şi design interior, realizate „la comandă“ de creatorul de stil Ana Morodan şi designerul de obiecte Anca Fetcu. Obiectele au fost create la sugestia fanilor Intel de pe reţeaua socială Facebook şi sunt inspirate în totalitate de designul şi funcţionalităţile celor 5 ultrabook-uri.

Toate produsele create de Ana Morodan şi de Anca Fetcu vor fi oferite ca premii fanilor paginii Intel România în perioada iunie - septembrie 2013.

„Modul în care interacţionăm cu tehnologia s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, ecranul tactil devenind o paradigmă“, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România. „Pentru a putea să le oferim utilizatorilor un design spectaculos, cu ecran tactil, fără a face niciun compromis în ceea ce priveşte puterea de procesare, am lansat ultrabook-urile convertibile. Astăzi, avem ocazia să vedem cum aceste produse, utilizate ca laptop clasic sau ca tabletă, inspiră generaţiile de tineri artişti“, a mai spus el.

intel eveniment design foto razvan baltaretu/adevarul

Intel pregăteşte viitoare generaţie de procesoare

Intel a dat astăzi detalii despre cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™, cu nume de cod Haswell, ce va oferi noi experienţe de computing pentru utilizatori şi o autonomie a bateriei de până la 9 ore. Construită pe procesul de fabricaţie de 22 nm, viitoarea gamă de procesoare Intel® Core™, integrată în Ultrabook-uri şi PC-uri, va avea suport pentru grafică Intel HD, noi caracteristici de securitate şi consum redus de energie şi va aduce o performanţă crescută.

Eficienţa energetică este o caracteristică importantă a viitoarei game de procesoare Intel® Core™. Aceasta va funcţiona iniţial cu 10 waţi pentru a permite dezvoltarea unor sisteme Ultrabook mai subţiri şi uşoare, convertibile şi cu design de tablet PC-uri, mai puternice şi cu o durată de viaţă mai lungă a bateriei.

Câteva dintre obiectele create de către cele două artiste, împreună cu unele dintre ultrabook-uri sunt disponibile în galeria foto alăturată. Printre ultrabook-uri se numără IdeaPad Yoga de la Lenovo, Vaio Duo 11 de la Sony sau Dell XPS 12 Convertible.

Citeşte mai multe despre Intel:

Geniul  de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, marele câştigător al competiţiei Intel ISEF. Ionuţ Budişteanu a primit  75.000 de dolari pentru un proiect inedit

Primul iPhone putea avea un procesor Intel, dar producătorul de cipuri nu a crezut în succesul telefonului Apple

Intel a lansat microarhitectura Silvermont

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite