FOTO O pictură realizată în 1860 ilustrează o fată care pare că ţine în mână un iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai celebre picturi realizate de artistul austriac Ferdinand Georg Waldmuller, denumită sugestiv ”Cea aşteptată”, ilustrează o tânără care se plimbă prin pădure. Ceea ce este şi mai interesant e faptul că ea pare că ţine în mână un iPhone.

Desigur, fata din pictură nu se joacă cu cel mai nou iPhone. Ceea ce este cu adevărat interesant de notat este faptul că tehnologia a început să ne schimbe percepţia asupra operelor de artă realizate în alte vremuri. Fata din pictură ţine în mână o carte de rugăciuni, deoarece ea se află în drum spre biserică.

Secolul 21 ne-a alterat atât de tare simţul artistic încât, chiar şi dacă ea ar fi ţinut un smartphone în mână, pictura tot ar fi avut sens, mai ales prin prisma băiatului care o aşteaptă cu o floare. S-ar fi putut spune că fata era prea ocupată să stea pe Facebook sau pe Instagram, încât a uitat să îşi trăiască viaţa reală.

În plus, şi felul în care ţine cartea de rugăciuni este extrem de asemănător cu modul în care cineva din ziua de azi ar ţine un telefon atunci când se plimbă. Pictura întreagă poate fi văzută mai jos.

pictura cea asteptata

Ferdinand Georg Waldmuller - The Expected One

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite