Elon Musk intră în conflictul Scarlett Johansson-ChatGpt, aruncând indirect o săgeată rivalului său tehnologic, Sam Altman, fondatorul OpenAI

0
Publicat:

Elon Musk s-a alăturat disputei dintre actrița Scarlett Johansson și OpenAI - organizația de cercetare în inteligență artificială, condusă de Sam Altman. Vocea ChatGpt este asemănătoare cu a actriței Johansson, iscându-se un scandal pe această temă.

Scarlett Johansson. FOTO Arhivă
Scarlett Johansson. FOTO Arhivă

Imediat după izbucnirea scandalului, OpenAI a anunțat că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT, după ce aceasta a fost comparată cu actrița de la Hollywood, Scarlett Johansson.

Între timp, Musk a comparat utilizarea unei voci pentru ChatGPT înfricoșător de similară” cu cea a lui Johansson cu un scenariu din serialul TV distopic „Black Mirror”, arată Business Insider.

Actrița a criticat dur OpenAI, declarând că a refuzat oferta lui Sam Altman de a da voce chatbotului.

Black Mirror în viața reală,” a scris Musk pe X (anterior Twitter) ca răspuns la o postare despre controversă.

Holy crap it's happening... Scarlett Johansson claims Sam Altman contacted her about using her voicebut she declined! And she believed they used it anyway"When I heard the released demo, I was shocked, angered and in disbelief that Mr. Altman would pursue a voice that sounded… pic.twitter.com/E5iIHxn3p6

— Benjamin De Kraker 🏴‍☠️ (@BenjaminDEKR) May 20, 2024

Miliardarul este cunoscut pentru rivalitatea cu Altman și OpenAI. Musk a fost unul dintre membrii fondatori ai companiei de inteligență artificială, înainte de a-și părăsi poziția din consiliul director al OpenAI în 2018.

De atunci, directorul general al Tesla a devenit un critic frecvent al OpenAI și al CEO-ului său, intentând un proces împotriva lui Altman și OpenAI la începutul acestui an. Musk acuză compania că a trădat misiunea sa inițială de a dezvolta inteligență artificială generală (AGI) în mod responsabil.

Musk și-a lansat propria companie de inteligență artificială, xAI, și a creat Grok, un rival al ChatGPT.

Într-o declarație transmisă „Business Insider”, Altman și-a cerut scuze lui Johansson pentru că nu a comunicat mai bine cu ea pe această temă, dar a reiterat că vocea Sky nu a fost destinată să o imite pe a ei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite