Directorul Yahoo!, despre 2014: Toate tehnologiile de acum vor schimba fundamental viaţa oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer este directorul executiv al companiei Yahoo. FOTO Reuters
Marissa Mayer este directorul executiv al companiei Yahoo. FOTO Reuters

Internetul aşa cum îl folosim acum, în forma „world wide web“, se apropie de primul sfert de veac de când a apărut. În 2014, directorul Yahoo! consideră că se vor fixa bazele Internetului viitorului şi oamenii vor fi martori la evoluţiile care le vor schimba în anii următori viaţa.

Marissa Mayer este fost angajat Google şi actualmente directorul executiv al Yahoo. Este omul care a reuşit să schimbe compania şi s-o facă relevantă din nou, mizând mult şi pe dispozitivele mobile. În 2014, ea consideră că se vor întâmpla lucruri fundamentale. „Dacă te uiţi la tehnologia dispozitivelor mobile, la lărgimea de bandă, la Internetul lucrurilor, toate acestea vor schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor într-un mod fundamental“, a spus Mayer, conform Mediafax.

Internetul lucrurilor, în forma de concept, e simplu: toate dispozitivele conectate la Internet şi interconectate între ele. Din punct de vedere logistic, lucrurile sunt puţin mai complicate, pentru că se obţine o infrastructură imensă care trebuie getionată, iar aici e vorba de termometre, frigidere, maşini autonome şi tot felul de alte obiecte dotate cu cipuri şi pe care le-ai putea controla de la distanţă.

În 2010, compania de cercetare a pieţei ComScore anticipa că utilizatorii de dispozitive mobile vor fi mai numeroşi decât cei de PC-uri, în termen de cinci ani. Acum, Mayer consideră că până la sfârşitul acestui an Yahoo! va înregistra un trafic de Internet prin intermediul dispozitivelor mobile mai mare decât prin intermediul PC-urilor. Dincolo de aceste aspecte, rămâne însă cel al confidenţialităţii, iar dezvăluirile făcute de Edward Snowden sunt un prim pas în direcţia stabiliri unor noi reguli.

Mayer spune că situaţia actuală legată de confidenţialitatea datelor este neclară şi solicită mai multă transparenţă de la guvernul SUA. „Când treci prin filtrele de securitate de la un aeroport, când obţii carnetul de conducere auto, ştii exact la ce să te aştepţi din partea guvernului“, a spus Mayer. Ea consideră că oamenii nu ştiu ce informaţii sunt colectate despre ei şi cum sunt folosite, iar situaţia se poate schimba uşor, dacă guvernele lumii doresc asta.

Află mai multe: 

Lipsa de încredere în Internet: Facebook, Google, Apple şi alte nume mari cer reguli noi pentru era digitală

Ai fost afectat de atacul hackerilor asupra Yahoo? Cum te poţi proteja şi de ce ţinta au fost utilizatorii din Europa de Est

Scandalul NSA: cum se infectează un computer înainte de a fi cumpărat şi de unde sunt spionate companii precum Facebook sau Yahoo

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite