Dacia ar putea lansa o maşină electrică în viitorul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Auto Express
Foto: Auto Express

Parteneriatul dintre Dacia şi Nissan este unul mai productiv decât ar părea la prima vedere. Producătorul auto român va apela la tehnologia japoneză care pune în funcţiune maşinile electrice.

Dacia produce unele dintre cele mai ieftine modele de maşini care pot fi cumpărate pe piaţa auto internaţională. Şi vrea să ducă totul şi mai departe. Următoarea ţintă pentru compania românească este dezvoltarea unui autoturism electric care să fie scos la vânzare cu un preţ mai mult decât competititv.

Grupul Renault-Nissan şi-a luat angajamentul de a lansa o gamă întreagă de maşini electrice, 12 la număr, până în 2022. Una dintre ele ar putea fi lansată sub brand-ul Dacia, spune chiar preşedintele pentru piaţa europeană al Dacia, Jean Cristophe Kugler, pentru publicaţia Auto Express.

Deşi nu se cunoaşte încă data de lansare pentru modelul electric de Dacia, Kugler spune că acest moment va sosi în viitorul apropiat. În plus, pentru a păstra accesibilitatea modelului, Dacia va folosi, cel mai probabil, sistemul electric prezent pe Renault ZOE, cel mai bine vândut autoturism electric din Europa.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite