Cum îşi folosesc românii Internetul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt fani ai noilor tehnologii, iar un studiu recent publicat de ANCOM ne arată cam ce aleg ei dintre noile dispozitive mobile care înlocuiesc computerele clasice.

Tabletele sunt nişte dispozitive care s-au bucurat de o oarecare popularitate în urmă cu trei ani, dar strălucirea le-a cam dispărut. În prezent, se mai vând bine cele ieftine, iar ANCOM informează că circa 36% din gospodăriile din România deţin o tabletă sau mai multe, pe când 73% au cel puţin un smartphone, iar 55% laptopuri. În medie, fiecare gospodărie are 1,5 telefoane.

Românii folosesc, în proporţie de 50%, Internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie care îl are inclus, pe când 35% prin telefon pe baza unei cartele preplătite cu o extraopţiune de Internet mobil. Alţi 25% au acces prin intermediul unui stick sau card USB cu abonament. Dintre aceşti oameni care au Internet prin SIM, 55% din n-au depăşit cantitatea disponibilă, pe când 24% foarte rar trec peste, iar 10% păţesc frecvent asta.

Românii plătesc, în medie, 58 de lei pentru un serviciu achiziţionat în mod individual, în timp ce pentru un pachet de servicii cu Internet mobil plătesc 109 lei. Cei mai mulţi utilizatori plătesc între 23 şi 45 de lei pentru un serviciu individual, iar pentru un pachet de servicii peste 90 de lei. De asemenea, studiul a arătat că românii sunt, în general, multumiţi de furnizorul de servicii de Internet mobil, doar 5% din ei schimbându-şi operatorul în ultimul an.

În caz că te întrebai pentru ce folosesc românii Internetul mobil, predomină navigarea, reţelele sociale, mailul şi mesageria instant, cu 78% din utilizatori folosindu-l zilnic. Facebook are peste şapte milioane de utilizatori din România, iar printre aplicaţiile preferate de utilizatori se mai numără şi WhatsApp sau Instagram şi YouTube.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite