Cum identifici plagiatul pe internet? Site-ul care acceptă şi textele în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plagiatul poate fi identificat cu mai multe unelte online
Plagiatul poate fi identificat cu mai multe unelte online

PlagTracker nu este o unealtă nouă, dar nu toată lumea ştie despre această platformă care funcţionează şi pentru limba română. Site-ul reuşeşte să verifice un document academic şi să stabilească dacă acesta a fost plagiat, cu o acurateţe foarte mare, dând şi sursele de referinţă pentru fraze întregi.

Platforma PlagTracker a fost dezvoltată de către doi ucrainieni care au studiat programare şi au dezvoltat un algoritm pentru descoperirea plagiatului în interiorul unui text. Alex şi Serg au dezvoltat acest sistem şi identifică plagiatul în engleză, franceză, spaniolă, germană, italiană şi română. Da, româna se află printre limbile care sunt identificate de acest sistem.

PlagTracker indexează şi caută toate paginile de internet, aproximativ 14 miliarde după cum spun pe site şi există şi o bază de date de 5 milioane de documente academice din arhiva publică a universităţilor. Unealta poate fi folosită şi de către elevi sau studenţi. Textul poate fi trecut prin PlagTracker, iar acesta identifică pasajele care nu au fost citate corect sau care pot fi găsite şi în alte surse, chiar dacă nu am intenţionat să facem acest lucru.

O parte interesantă este şi statistica online de pe site. Astfel, numai astăzi au fost verificate 2052 de lucrări academice, iar media de plagiat a fost de 35%. De asemenea, 165 de verificări au primit un feedback pozitiv. Durata medie a unei verificări este în jur de un singur minut, ceea ce face munca oricărei persoane care doreşte să verifice un document mult mai uşoară.

Site-ul poate fi testat în mod gratuit, iar totul se petrece doar online, fără nevoia de a descărca un program în calculator. Dacă dorim să o avem la dispoziţie mereu, putem cumpăra cele două tipuri de conturi Premium. Pentru verificarea unui singur document, tariful este de un dolar. Dar dacă nu dorim să apelăm la serviciul pay per check, atunci putem cumpăra un abonament nelimitat de 7,49 dolari (oferta aceasta este disponibilă doar pentru următoarele două zile şi jumătate - în mod normal ea costă 14,99 dolari.

În caz că ne bănuiţi de plagiat, aflaţi că am redescoperit acest site pe Reddit. Pentru o ofertă completă, mai jos aveţi câteva alte resurse pentru descoperirea plagiatului găsite de noi şi completate şi de mashable.com.

  • DupliChecker
  • TurnItIn
  • DustBall
  • ArticleChecker
  • plagium.com
  • iThenticate
  • Viper
  • Plagiarism Detect
  • Plagiarisma.net
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite