China elimină o interdicţie veche de 13 ani: consolele de jocuri din Occident pot fi vândute pe piaţa locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consolele de jocuri vor putea fi vândute în China în viitor FOTO Reuters
Consolele de jocuri vor putea fi vândute în China în viitor FOTO Reuters

China a aprobat un plan de a ridica interdicţia pentru vânzarea consolelor de jocuri în ţară. Decizia fusese instituită acum 13 ani, chinezii temându-se de efectele jocurilor occidentale asupra adolescenţilor. Cu toate acestea, timpurile s-au schimbat, iar ascensiunea dispozitivelor mobile face ca decizia să nu mai fie de actualitate.


Potrivit "The Next Web", decizia face parte din planul consiliului de Stat de a face o zonă de liber schimb în oraşul Shanghai. Interdicţia care datează din 2000 a fost pusă pentru că oficialii considerau că jocurile internaţionale sunt periculoase, iar efectele asupra copiilor ar putea fi grave.

Cum se va scoate această blocadă? Dezvoltatorii de jocuri vor trebui să-şi deschidă birouri în zona Shanghai, dar piaţa din China este una mare şi atractivă, astfel nu va fi greu să se găsească persoane interesate. După ce vor fi aprobate, companiile vor putea să-şi vândă consolele pe piaţa chineză.

Zona liberă Shanghai se va deschide pe 29 septembire şi va funcţiona asemănător cu Hong Kong-ul. Microsoft a anunţat deja un joint venture cu firma chineză Bes TV pentru dezvoltarea de jocuri în zona Shanghai. Pe lângă această interdicţie, s-a vorbit şi despre eliminarea blocadei împotriva Facebook şi Twitter. 

Cu toate că aceste reţele sunt interesate de piaţa chineză, aceasta din urmă s-a dezvoltat organic, iar reţelele sociale din China sunt printre cele mai mari din lume.

Industria de jocuri din China a avut venituri de 9,7 miliarde de dolari, iar cifra ar putea creşte la 21,7 miliarde de dolari în 2017. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite