CES 2023: TP-Link a lansat primele sale routere Wi-Fi 7, produse smart home și dispozitive enterprise

0
Publicat:

TP-Link, companie furnizoare de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, a prezentat la CES 2023 gadgeturi smart home, echipamente compatibile cu cel mai nou standard Wi-Fi 7, dar și soluții pentru mediul enterprise. 

Router Tp-Link Deco BE95.
Router Tp-Link Deco BE95.

La CES 2023, TP-Link a prezentat produse de ultimă generație compatibile cu standardul Wi-Fi 7, dedicate atât consumatorilor casnici, cât și mediului enterprise.

Unul dintre produsele-vedetă care au primit distincția CES Innovation Award este sistemul mesh Deco BE95. TP-Link susține că acest produs Wi-Fi 7 quad-band este cel mai rapid sistem Quad-Band Whole Home Mesh Wi-Fi 7 din industrie, integrând cea mai recentă bandă de 6 GHz, o lățime de bandă de 320 MHz și 4K-QAM pentru o viteză combinată de până la 33 Gbps pe 16 fluxuri.

Fiecare unitate este echipată cu două porturi WAN/LAN 10G și două porturi WAN/LAN 2,5G pentru o rețea multi-gigabit. Iar datorită tehnologiei TP-Link AI-Driven Mesh, sistemul utilizează algoritmi avansați și Self-Learning.

Un alt produs prezentat de TP-Link la CES 2023 a fost sistemul mesh Deco BE65-5G, care combină tehnologia 5G cu tehnologia Wi-Fi 7. Este suficient ca utilizatorii să conecteze o cartelă SIM 5G, pentru acces la toată puterea noii generații Wi-Fi, iar Deco BE65-5G este un sistem mesh cu viteze Wi-Fi tri-band de 11 Gbps, viteze de descărcare 5G de până la 3,4 Gbps și trei porturi WAN/LAN 2,5G. Deco BE65 este un alt sistem mesh Wi-Fi 7 prezentat la CES 203, cu viteze tri-band de 11 Gbps și patru porturi 2.5G.

La CES 2023 au fost prezentate patru noi routere, iar cel mai performant dintre ele a fost Archer BE900, cu un design futurist, vertical, care seamănă mai mult cu o consolă de jocuri decât cu un router, cu un ecran LED și comenzi tactile în partea frontală. Archer BE900 oferă viteze Wi-Fi 7 quad-band de 24 Gbps și vine cu un design nou, complet diferit față de cel al routerelor anterioare. 

Acesta are 12 antene interne high gain și oferă acoperire multidirecțională. Echipat cu două porturi WAN/LAN 10G - un port RJ45 și un port combo RJ45/SFP+ - routerul oferă suport flexibil atât pentru conexiuni prin fibră, cât și pentru cele de cupru. Cele patru porturi 2.5G suplimentare și două porturi USB îl fac o soluție potrivită pentru rețeaua viitorului.

Un alt router este Archer GE800, primul router de gaming Wi-Fi 7 de la TP-Link cu True 10G. Acesta a primit distincția Innovation Award la CES 2023 și oferă viteze Wi-Fi de peste 18 Gbps, fiind echipat, de asemenea, cu două porturi 10G și două porturi 2,5G pentru a satisface nevoi complexe de divertisment acasă, cum ar fi jocurile, 8K AR/VR sau configurațiile tip NAS.

image

Cu funcții speciale precum Game Accelerator, GE800 stabilizează conexiunile și reduce latența pentru a vă asigura că jocurile rămân adevărate experiențe imersive.

TP-Link continuă să extindă cele două branduri dedicate produselor smart home, Tapo și Kasa, pentru a le oferi utilizatorilor produse inteligente, de înaltă calitate. Compatibile cu noul standard Matter, de top în industrie, TP-Link și-a deschis ecosistemul, îmbunătățind astfel compatibilitatea pentru produsele pe care utilizatorii doresc să le conecteze.

Astfel, la CES 2023 TP-Link a prezentat Tapo RV30C Slim, produs distins cu premiul Innovation Awards Honoree, unul dintre primele aspiratoare robot ale companiei. Cu un senzor LiDAR Mini-DTOF compact, RV30C Slim este un aspirator robot subțire, fapt care îi permite să curețe zonele mai greu accesibile.

Alimentat de MagSlim LiDAR Navigation, RV30C Slim realizează măsurători la nivel milimetric pentru o percepție și o cartografiere mai precisă a locuințelor, mărind considerabil zona acoperită pentru curățenie.

Aspirator Tapo RV10 Plus
Aspirator Tapo RV10 Plus

Tot la CES 2023 a fost prezentat și RV70 OMNI, cu tehnologie triple-AI și o stație Omni pentru a acoperi toate ariile care trebuie curățate. La același eveniment, TP-Link a prezentat și noile serii Tapo RV30, RV10 și RV10 Plus, produse care vin să completeze gama smart home a companiei.  

TP-Link a prezentat noul Homebase Tapo H900, un produs care poate fi considerat „nucleul” conexiunii de acasă, fiind compatibil cu dispozitive bazate pe WiFi, Sub-G, Bluetooth, Matter, Thread și alte protocoale. Cu H900, utilizatorii pot gestiona toate dispozitivele inteligente Tapo și avea acces la automatizare fără întreruperi. În plus, Tapo H900 funcționează ca un centru de supraveghere și stocare video, permițându-le utilizatorilor să urmărească vizualizări live de la până la 16 camere simultan.

La CES 2023, TP-Link a lansat și următoarea generație de camere de securitate inteligente. Tapo C325WB este camera de supraveghere Wi-Fi pentru exterior de la Tapo, care vine acum cu un senzor mai performant, pentru a reda imagini în culori mai naturale și detalii mai vii, chiar și în condiții de lumină foarte scăzută.

Tapo C325WB oferă, de asemenea, funcții îmbunătățite de detecție AI, este certificată IP66 pentru rezistență la apă și se comportă bine chiar și în medii dificile cu ploaie și praf. Alte modele de camere de supraveghere smart prezentate recent sunt și Tapo C225 (cu funcție Pan/Tilt și detectare AI), dar și Tapo C420S2 – un sistem cu două camere cu acumulatori, care oferă funcționare neîntreruptă timp de 180 de zile, detectare AI inteligentă și multe alte funcții speciale.

image

Modelul Tapo A200 vine cu un panou solar ce permite încărcarea constantă, folosind lumina naturală. Printre modelele foarte ușor de utilizat, face parte și camera de securitate Wi-Fi de exterior Tapo C425 2K QHD, alimentată cu baterii, care este dotată cu o baterie încorporată de mare capacitate de 10.000 mAh și poate fi montată magnetic oriunde.

Tot din categoria produselor smart home nou lansate face parte și soneria Tapo D660. Conținând o cameră orientată în jos, Tapo D660 le oferă utilizatorilor o supraveghere completă a ușilor și un unghi de vizualizare ultra-wide, de peste 180°, pentru ca aceștia să poată vedea tot ce se petrece în fața intrării.

TP-Link a stimulat aplicarea practică a protocolului Matter și este una dintre primele companii care a primit certificarea Matter 1.0. Prin introducerea acestui standard, TP-Link le va aduce utilizatorilor interoperabilitate sporită și va permite o configurare mai simplă a dispozitivelor pe multiple platforme.

Prima serie de produse TP-Link certificate Matter a fost, de asemenea, prezentată la CES, incluzând prize inteligente, întrerupătoare inteligente, prelungitoare și becuri smart. Astfel, priza inteligentă Tapo P125M Mini dispune de un design compact pentru a suprapune două conexiuni în aceeași priză.

Întrerupătorul inteligent Tapo S505D este și el un produs compatibil cu standarul Matter, care le permite utilizatorilor să ajusteze intensitatea luminii în mai multe moduri. Nu în ultimul rând, becul inteligent multicolor Tapo L535E, certificat Matter, are o intensitate pentru lumină albă de până la 1.100 lumeni și poate fi și el foarte ușor integrat în contextul unei case inteligente și eficiente.

Un alt produs prezentat la CES 2023 este senzorul smart Tapo P300, care vine cu multe funcții performante, precum detectarea scurgerilor de apă, de exemplu, a temperaturii sau a umidității.

image

La CES 2023, au fost prezentate două noi access point-uri Wi-Fi 7 Omada EAP780 și Omada EAP770. Acestea oferă viteze tri-band de 22 Gbps și, respectiv, 11 Gbps, iar Omada EAP770 vine cu un port PoE 10G și o bandă mai largă de 6 GHz, sporind lățimea de bandă și reducând, latența prin intermediul unor funcții cum ar fi Multi-Link Operation (MLO) și Multi-RU.

Anul acesta, la CES 2023, TP-Link a prezentat două camere de rețea VIGI, modelele VIGI C540V și VIGI C340S.

VIGI C540V este o cameră pan-tilt color pentru exterior care oferă imagini la o rezoluție de 4MP și focalizare variabilă. Prin comutarea fără probleme între un cadru mai amplu și unul mai strâns, aceasta permite vizualizarea întregului cadru sau, după caz, surprinderea detaliilor mai îndepărtate, fără lag și fără distorsiunea imaginii, datorită unui algoritm unic TP-Link.

Aceasta oferă o panoramare de la 0° la 331,3° și o înclinare de la 0° la 119,8° pentru a acoperi o scenă completă cu o singură cameră. Această cameră este o alegere potrivită pentru utilizarea la intrările imobilelor, de exemplu, în parcări ori piețe, zone care necesită o acoperire de securitate cuprinzătoare fără „zone moarte", care costă mai puțin și se instalează ușor.

Cele mai multe probleme de securitate se întâmplă pe timp de noapte. Noua cameră VIGI C340S de la TP-Link poate oferi imagini vii și pline de culoare în condiții de lumină ultra-scăzută, datorită obiectivului luminos, a unui senzor de înaltă sensibilitate și a unui modul ISP încorporat.

Mai exact, datorită deschiderii F1.0 a diafragmei, aceasta captează de 4,5 ori mai multă lumină, lucru care se traduce în imagini cu 45% mai bune. De asemenea, VIGI C340S poate capta clipuri video color și de înaltă calitate timp de 24 de ore, fără lumini suplimentare.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite