CES 2021: Noutăţi de la Lenovo pentru laptop-urile IdeaPad şi tablete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a sosit la CES 2021 cu o geantă plină de noutăţi, prezentând întâi noile laptop-uri din gama IdeaPad şi tableta Tab P11.

Lenovo IdeaPad 5G

IdeaPad 5G este cel mai nou ultraportabil al celor de la Lenovo, capabil să ofere până la 20 de ore de autonomie sau conţinut video, la viteze 5G sau 4G LTE, fiind dotat şi cu un modem Wi-Fi 5. Laptop-ul are un şasiu de 14 inci, suport pentru SIM card (un lucru evident din nume) şi are înăuntru un procesor Snapdragon, 8cx 5G, alături de grafică Adreno 680 şi un modem X55 Modem-RF, tot de la Snapdragon, pentru conectivitate.

Ecranul este un IPS cu luminozitate de 300 de niţi şi rezoluţie Full HD, cu acurateţe de 100% a gamutului de culoare sRGB, iar în privinţa combinaţiei stocare + memorie, vor fi disponibili 512GB pe un SSD PCIe şi 8GB de memorie RAM LPDDR4X.

Imagine indisponibilă

Sunetul laptop-ului este asigurat de boxe optimizate cu Dolby Audio, iar pentru conferinţele video este disponibil un sistem cu două microfoane. IdeaPad 5G are şi deblocare facială prin camera cu infraroşu, iar greutatea de 1,2 kg şi grosimea de 14,9mm îl fac un laptop destul de uşor şi subţire. Portul principal este un USB-C, pe unde se va putea şi încărca ultraportabilul.

Lenovo IdeaPad 5G va fi disponibil în mai multe pieţe în culoarea Light Silver, însă compania nu a oferit momentan un preţ.

IdeaPad 5i Pro şi IdeaPad 5 Pro

Pentru cei care doresc cele mai puternice laptop-uri IdeaPad de pe piaţă, Lenovo vine cu IdeaPad 5i Pro şi IdeaPad 5 Pro, disponibile în variante de 14 şi 16 inci, cu şasiuri din metal  şi în diferite nuanţe de gri.

Cele două laptop-uri marchează o premieră pe laptop-urile IdeaPad, venind cu un display în format 16:10, despre care Lenovo spune că este mai util pentru multitasking şi ocazionala seară de film. Raportul ecran-corp este de 90%, iar display-ul acoperă 100% din spectrul de culoare sRGB. Nu lipseşte certificarea TUV Rheinland pentru protecţia ochilor.

Lenovo IdeaPad CES 2021

Laptop-urile au 1,45kg în varianta de 14 inci şi 2kg în cea de 16 inci, şi vin cu funcţii precum conectivitatea Wi-Fi 6, cameră cu infraroşu pentru deblocare facială, Inteligent Cooling Mode pentru optimizarea bateriei şi sunet Dolby Atmos.

Alte specificaţii ale laptop-urilor includ rezoluţie de 2.8K cu rată de refresh de 90Hz (IdeaPad 5i Pro şi IdeaPad 5 Pro) sau 2.5K cu 120Hz rată de refresh (doar 5i Pro), grafică NVIDIA MX450, procesoare Intel i7 până la a 11-a generaţie (sau AMD Ryzen pentru IdeaPad 5 Pro), până la 16GB de memorie RAM (sau 32GB pe IdeaPad 5 Pro de 16 inci) şi 1TB de stocare şi tehnologie Thunderbolt 4 pe laptop-ul de 16 inci.

IdeaPad 5 Pro în varianta de 14 inci va ajunge în Europa în luna martie şi va avea un preţ pornind de la 799 de euro. Varianta de 16 inci este anunţată momentan doar pentru America de Nord, cu preţuri începând de la 1149 de dolari.

IdeaPad 5i Pro va ajunge cu ambele modele în Europa tot în luna martie, cel de 16 inci având un preţ care începe de la 899 de euro, iar cel de 14 inci de la 699 de euro.

Lenovo Tab P11

Imagine indisponibilă

Şi tabletele primesc puţină atenţie din partea celor de la Lenovo de la CES, cu noua Tab P11, o tabletă pentru întreaga familie care vine cu rezoluţie 2K pe un ecran de 11 inci IPS, destul de luminos (400 de niţi). Şi acest ecran este certificat TUV Rheinland pentru protejarea ochilor .

În interior se află un Snapdragon 662, iar tableta poate avea până la 6GB de RAM şi promite maximum 15 ore de autonomie pe o încărcare completă. Tab P11 are şi o cameră de 8MP pentru videoconferinţe, dotată cu funcţie Smart Privacy, care blurează elementele din spatele tău. Bineînţeles, cei care vor pot achiziţiona şi accesorii pentru tabletă, precum tastatura şi Lenovo Precision Pen 2.

Lenovo Tab P11 are un preţ care porneşte de la 229 de dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite