CES 2013: Asus atacă Microsoft Surface şi MacBook Air cu „primul ultrabook cu ecran detaşabil“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asus a fost printre primii producători care s-au lansat în cursa pentru cucerirea victoriei pe piaţa tabletelor cu Windows 8. După ce au lansat linia VivoTab, care era cuprinsă din două tablete andocabile la o tastatură clasică, la CES 2013 taiwanezii au prezentat VivoTab Smart, rival direct pentru Microsoft Surface.

Asus VivoTab Smart nu este un dispozitiv realmente original şi nici nu are caracteristici de forţă care să facă pe cineva să aleagă acest dispozitiv în dauna altora cu Windows 8, ci pur şi simplu este o alternativă de la un producător cunoscut pentru gadgeturile de calitate.

Ecranul are 10,1 inci şi are o rezoluţie 1366x768 de pixeli. De asemenea, poate susţine cinci atingeri simultane, în caz că unele aplicaţii ar avea nevoie de aşa ceva.

În interior, sufletul tabletei este dat de un procesor Intel Atom Z2760 dual core. Asus promite o autonomie a bateriei de 9,5 ore cu o singură încărcare.

La nivelul corpului tabletei, aceasta are 9,7 milimetri grosime şi o masă de 580 de grame. Camera foto montată pe spate are 8 megapixeli, iar cea pentru videoconferinţe, montată frontal, are 2 megapixeli.

image

Ceea ce diferenţiază Smart de fraţii săi cu tastaturi normale este tastatura, numită TransSleeve, care se aseamănă cu cea de pe Microsoft Surface, dar cu butoane fizice complete şi cu un pad pe post de mouse.

Primul ultrabook decapotabil sau doar o altă tabletă hibrid?

Pe lângă această lansare, Asus a prezentat la CES 2013 şi ceea ce ei au numit „first convertible ultrabook“. Nu este clar încă de ce ar fi acesta primul, pentru că este efectiv un hibrid între o tabletă de 13 inci (mai mare decât celelalte de pe piaţă aflate în această componenţă) şi o tastatură.

Asus Transformer Book TX300 CA are însă caracteristici de ultrabook, acest lucru este clar. Un procesor Intel Core i7, stocare HDD şi SSD, 4 GB de RAM, Bluetooth 4.0 şi USB 3.0. Camera principală are 5 megapixeli, iar cea frontală filmează HD. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite