Cele mai „scumpe“ telefoane Samsung: cum au ajuns 35 de bucăţi să coste un miliard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung recheamă telefoanele Galaxy Note 7 vândute deja din cauza unor probleme hardware care fac bateria să explodeze. Preţul acestei probleme e foarte mare.

Compania este nevoită să înlocuiască 2,5 milioane de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 7 şi să le ofere celor care au achiziţionat terminalele modele noi, care nu mai au eroarea de proiectare care duce la explozie. Cu toate că firma nu a dat cifre, analiştii au făcut o estimare a costurilor şi suma rezultată chiar pare să fi ”frânt inima” unor oficiali.

Este vorba despre un buget de aproximativ un miliard de dolari. Având în vedere că numai 35 de terminale au avut probleme până acum (adică mai puţin de 0,1% din toate cele vândute), suma este enormă.

Cel mai bine va fi reflectată pierderea abia când vor fi anunţate rezultatele financiare care iau în calcul şi acest trimestru. Veniturile pe 2016 sunt estimate la 20,6 miliarde de dolari, aşa că suma alocată rezolvării acestei probleme reprezintă numai 5% din banii pe care compania îi va încasa în acest an. Totuşi, imaginea negativă va persista o vreme.

Toate detaliile despre această pierdere sunt aici

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite