Celălalt Steve al Apple spune că succesul companiei e meritul lui, nu al lui Jobs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Wozniak, confondatorul Apple, s-a gândit că a venit momentul să explice cum, de fapt, toate meritele pentru primul deceniu de succes al Apple sunt ale sale, nicidecum ale lui Steve Jobs.

Steve Wozniak a explicat cum, de fapt, Steve Jobs era paralel cu tehnologia şi că singurul motiv pentru care a ajuns un “zeu” în atenţia publicului este pentru că îşi dorea asta. “Steve Jobs nu a jucat niciun rol în designul computerelor Apple I sau II. Habar n-avea de tehnologie. Nu s-a ocupat niciodată de partea hardware şi nu a scris nimic software. Îşi dorea în schimb să ajungă cineva important şi importanţi ajung doar oamenii care ies în faţă”, scrie International Business Times.

După ce Wozniak a afirmat că primii 10 ani de muncă de la Apple i se datorează în totalitate, afirmă, totuşi, că Jobs i-a fost prieten bun şi, totodată, omul de afaceri din echipă pe care dacă nu îl ai, e important să îl găseşti pentru a avea succes.

De-a lungul timpului, Steve Jobs şi-a creat şi alimentat o imagine negativă care va fi prezentată în anumite fragmente în filmul “Steve Jobs” care debutează pe 9 octombrie. El a refuzat iniţial să-şi recunoască fiica, a cerut mereu de la angajaţi să muncească mai mult, în special pentru crearea primului computer Macintosh şi pentru primul iPhone, a impus uneori măsuri absurde la Apple pentru a menţine secretele companiei şi în primii ani ai Apple voia să conducă totul. Despre filmul care îi este dedicat, cu scenariul scris de Aaron Sorkin şi regia de Danny Boyle, Wozniak a spus că este aproape de realitate, însă acesta este mulţumit şi pentru că e prezentat mai bine, mai influent, decât în filmul „Jobs“ din 2013.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite