Cel mai prost moment din istoria Google: Gmail şi alte servicii pică, inginerii spun pe Reddit că acestea nu pică prea uşor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a avut probleme cu Gmail, Google+ şi alte servicii, le-a luat ceva timp să revină la normal, iar Internetul a fost pe fază pentru a glumi pe seama asta. „Gmail e jos. Haos pe străzi. Adăpostiţi-vă“ a fost unul dintre mesaje. Totuşi, momentul a mai venit cu un interviu interesant pe Reddit.

Gmail, Google+ şi Hangouts au fost cele mai afectate servicii ale companiei, urmate de YouTube, Google Drive, Google Docs şi Play Music despre care utilizatorii s-au plâns că rulează lent. Pagina principală google.com nu a avut probleme. Compania a remediat între timp toate problemele, iar destabilizarea a venit de la sistemul care „decide“ ordinea configuraţiilor, notează compania pe blogul său.

„Un sistem care generează configuraţiile, adică distribuie informaţiile care spun altor sisteme cum să se comporte, a avut o problemă software şi a generat o configuraţie incorectă. În următoarele 15 minute, configuraţia incorectă a fost trimisă serviciilor şi acestea au întors, la rândul lor, alte erori“, scrie Ben Treynor. Problemele au persistat circa 25-30 de minute, iar stabilizare a venit după circa o oră. Totuşi, pe lângă glumele de pe Twitter, cea mai bună rămâne una involuntară în care au fost implicaţi ingineri ai Google.

Ar putea fi o coincidenţă

Înainte ca Gmail, Google+ şi compania să pice întru panica utilizatorilor, Cody Smith, Dave O'Connor, Carla G şi Marc Alvidrez au participat pe Reddit la o sesiune de Ask me anything, iar una dintre întrebări a fost despre momentul în care serviciile Google au probleme. Ei sunt ingineri ai companiei integraţi în echipa Site Reliability Engineering, iar în urmă cu aproape un an au mai fost la o AMA pe Reddit.

Cea mai bună întrebare a venit de la utilizatorul notcaffeinefree. „Şiii... cum e când un serviciu Google pică? Cât de mult vă speriaţi?“, a întrebat acesta. O'Connor şi-a asumat răspunsul. „Prea puţin ne speriem, de fapt, pentru că este un proces foarte bine gândit pentru rularea tuturor acestor servicii, avem proceduri pentru fiecare incident, astfel că oamenii înţeleg şi-şi ştiu rolul şi acţionează corect. De asemenea, avem regulat exerciţii de panică pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru orice situaţie“, a spus acesta.

Brian Barrett, pe Gizmodo, a trecut câteva glume în revistă cu privire la căderea serviciilor Google. „Şi Google+ e picat, băieţi“, „NSA ceva ceva ceva“, „Hotmail încă este în regulă“ ori poate cea mai puternică strigare în astfel de momente: „APOCALIPSĂĂĂĂ“. Mai jos sunt câteva adunate de pe Twitter, împreună cu un videoclip publicat de Onion în 2012 cu referire la puterea foarte mare pe care o are Google în online. Titlul spune totul: „Google închide Gmail pentru două ore ca să ne arate puterea sa imensă“.

Microsoft a profitat

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite