Cel mai nou rival pentru MacBook - Chromebook Pixel e laptopul de viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul Chromebook Pixel
Noul Chromebook Pixel

Google nu s-a lăsat aştepta pentru a răspunde după lansarea Apple, în care a fost prezentat noul MacBook şi şi-a prezentat noul laptop, care foloseşte sistemul de operare Chrome OS. Chromebook Pixel costă 999 de dolari şi are caracteristici interesante.

Chromebook Pixel e un laptop-experiment al Google, care foloseşte sistemul de operare Chrome OS. Acesta se bazează pe browserul companiei şi pe aplicaţiile preinstalate de Google. Practic, laptopul nu funcţionează fără internet şi avem la dispoziţie Google Drive, Google Docs, Gmail, Google Keep şi altele. De asemenea, cu noul Chromebook Pixel putem accesa şi aplicaţii de Android.

Noul Chromebook Pixel are un display de 12,85 de inci, cu o rezoluţie excelentă de 2560x1700 de pixeli. Laptopul soseşte în două versiuni - cu Intel Core i5 şi cu Intel Core i7. Prima versiune, mai slabă are 1.000 de dolari, iar cea mai scumpă costă 1.300 de dolari.

Cum funcţionează Chromebook Pixel?

Laptopul se bazeză pe o combinaţie de stocare fizică şi în Cloud. Utilizatorii Chromebook Pixel primesc 1 TB de stocare în Cloud pentru trei ani.

Pentru a folosi Chromebook Pixel trebuie să ne autentificăm în contul nostru de Google şi să folosim doar aplicaţii de pe internet.

Chromebook Pixel

Acest laptop nou are conector de tip USB-C, dar două mufe pe ambele părţi şi un cititor de card. Deşi laptopul nu este în categoria MacBook, pentru că nu e destul de subţire, e un laptop de portabilitate pentru cei care lucrează în zone cu internet.

Noul MacBook e unul dintre cele mai subţiri laptopuri de pe piaţă şi are doar o singură mufă, de tip USB-C, care funcţionează atât ca încărcător, cât şi pentru transfer de date sau conectare la un monitor extern. USB-C e standardul nou al industriei de tehnologie la nivel mondial şi se inspiră din conectorul de la iPhone, care poate fi introdus pe ambele părţi. Cu toate acestea, face mai multe lucruri, deoarece poate să încarce aproape orice dispozitiv şi ne duce pe drumul către un încărcător universal pentru toate device-urile. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite