Ce se întâmplă cu maşina Apple? Decizia luată de compania americană, pe fondul vânzărilor slabe de iPhone-uri

0
0
FOTO via Insideevs
FOTO via Insideevs

Nu mai este nici un secret că iPhone XS a fost unul dintre cele mai slabe modele lansate vreodată de Apple, nu prin prisma performanţelor şi a specificaţiilor, ci prin prisma vânzărilor, care au fost mult mai modeste decât se aşteptau şefii din Cupertino.

Dacă în toamnă, Apple ajungea prima companie din lume care să fie evaluată la un trilion de dolari, ei bine lucrurile nu mai stau chiar atât de roz. 

Văzută de publicaţia de business Wall Street Journal ca fiind „viitoarea Nokia”, compania fondată de Steve Jobs se luptă cu rapoartele de vânzări şi cu scăderea cotaţiei la bursă, care a venit pe nepusă masă, într-un moment cât se poate de prost.

Într-o perioadă în care Tesla, Uber sau Waymo (Google) dezvoltă tehnologii autonome de condus, Apple pare că rămâne în urmă pe acest segment. Lansarea unui aşa-zis „Apple Car” se vehiculează de ani buni, însă s-ar putea ca tot acest proiect să rămână un vis îndepărtat pentru Tim Cook. 

CEO-ul Apple tocmai a decis să concedieze 200 de oameni care lucrau la divizia de maşini autonome, notează Business Insider.

Şi mai ciudat este faptul că această decizie vine la doar o lună de la sosirea în companie a unui important inginer de la Tesla, care lucrează de mai mulţi ani la dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom.

Proiectul „Apple Titan”, după cum este cunoscută maşina în rapoartele oficiale, a luat startul în 2014. Încă este neclar scopul acestuia, unii specialişti din piaţă speculând că este vorba despre o maşină, alţii susţinând că Apple vrea, de fapt, să dezvolte un software bazat pe inteligenţa artificială, care să fie apoi vândut altor producători.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite