Cât de mare e cel mai mare motor de căutare: Google e de 100 de ori cât Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google este cel mai mare motor de căutare, dar cât e de mare? FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Google este cel mai mare motor de căutare, dar cât e de mare? FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

În 17 ani de existenţă, Google a crescut mult. În prezent, se poate să fie cel mai mare produs al Internetului în ceea ce priveşte cantitatea de cod. Prin comparaţie, aplicaţia Facebook e "liliputană".

Nu am fi surprinşi să aflăm că în spatele Google se află o cantitate imensă de cod. Dar dacă v-am spune că acest cod este de 40 de ori mai mare decât cel folosit în cazul Windows? Windows este într-o continuă dezvoltare din anii ’80 şi este unul dintre cele mai complexe sisteme de operare, dar are doar 50 de milioane de linii de cod, ceea ce înseamnă doar 2,5% din Google.

Facebook are aproximativ 20 de milioane de linii de cod, iar asta înseamnă că este de 100 de ori mai mic decât Google. Totuşi, nu este vorba doar despre Google Search, ci despre toate serviciile. O mare parte din acest cod se găseşte într-un singur loc şi este accesibilă tuturor celor 25.000 de dezvoltatori din interiorul companiei.

Există şi părţi la care doar anumite persoane au acces. Astfel, codul care stă la baza Chrome şi Android, alături de elementele care au legătură cu algoritmul PageRank din Google Search, nu este accesibil decât anumitor angajaţi.

Află toate detaliile despre platforma folosită de Google pentru a administra acest univers imens

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite