Campania online care înfrumuseţează oraşul pe Facebook, apoi te ajută să îţi ceri drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câte ori nu ai mers şi ai fost nemulţumit când parcul din zona ta era murdar sau copacii au fost tăiaţi? Uneori, nu poţi da un mesaj în realitate, aşa că apelezi la Facebook. Un proiect le permite românilor să-şi imagineze zonele unde locuiesc aşa cum şi le-ar dori.

Campania online se numeşte CeRe o Schimbare şi e făcută pentru a ajuta cetăţenii să-şi revendice drepturile în faţa autorităţilor. Să zicem că parcul din zona ta a fost dărâmat. Nu ai vrea ca zona să-şi recapete frumuseţea de altă dată? Pe Facebook poţi face asta. Cum? Dai un mesaj pe această pagină de Facebook sau un mail şi imaginile trimise de tine vor fi modificate de către specialişti pentru a-ţi arăta cum ar trebui să arate zone. Practic, e o înfrumuseţare virtuală a zonei. Bineînţeles, lucrurile nu se opresc aici, pentru că urmează exemple concrete de cum s-au implicat alţi cetăţeni.

Campania „CeRe. Fii cetăţean“ propune românilor să se implice în problemele comunităţii, iar primul pas poate fi făcut pe Facebook. Astfel, creatorii campaniei vor să modeleze locurile în care trăim pentru a ne îmbunătăţi calitatea vieţii. Campania a început săptămâna trecută şi puteţi urmări clipul de lansare mai jos.

Ce e interesant la această campanie care îmbină offline-ul şi online-ul, e că înfrumuseţarea virtuală este doar primul pas. Dacă ai probleme cu primarul tău sau nu ştii cum să rezolvi nemulţumirile zilnice, poţi primi uneltele care să te ajute în lupta cu autorităţile abuzive. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/cere" target="_blank">View the story "CeRe" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite