Cabluri creative care-ţi schimbă viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Macbook lansat de Apple a adus un nou trend pentru laptopurile de pe piaţă. Dispozitivul are doar o singură mufă de conectare şi aceea de tip nou USB-C. Astfel, laptopul nu mai are nicio altă posibilitate de a se conecta cu un mouse sau dispozitive de stocare. Soluţii există, iar noi le-am căutat şi pe cele utile, dar şi pe cele creative.

InfiniteUSB e un proiect nou pe platforma de crowdfunding Kickstarter, care are ca scop oferirea posibilităţii de a avea mai multe mufe de conectare pentru Macbook. Proiectul a cerut 10.000 de dolari finanţare, dar oamenii au donat deja 184.000 de dolari.

E important să ne conectăm telefoanele şi tabletele la laptop, dar cu noul Macbook putem să facem asta doar dacă nu îl încărcăm în acelaşi timp. Infinite USB e un cablu colorat de conectare, care se introduce în mufa USB-C a lui Macbook sau Chromebook şi poate să ofere cabluri de încărcare şi conectare pentru telefoane şi tablete, într-o formă foarte compactă, aşa cum vedeţi şi în imaginea de mai jos. În acelaşi timp puteţi şi să încărcaţi laptopul.

image

Infinite USB e un lanţ infinit de conectori USB, care se pot pune unul într-altul pentru a lega mai multe dispozitive. Practic, în momentul în care legăm mai multe Infinite USB, creăm un port nou. Ca să vedeţi cum funcţionează această conectare infinită, uitaţi-vă la GIF-ul de mai jos.

image

Infinite USB e compatibil cu MicroUSB, cu cablul Lightning de la iPhone şi iPad, dar şi cu mufe USB în care să introducem, de exemplu un mouse. De asemenea, cablurile se leagă magnetic, pentru a nu putea fi încurcate, fiind, în acelaşi timp, şi plat. Lungimea cablului este de 120 de centimetri sau de 20 de centimetri, în funcţie de nevoile noastre. Într-o lume în care trebuie să încărcăm şi laptopul, iPhone-ul, ceasul inteligent şi să introducem şi un stick USB, Infinite USB e o soluţie interesantă.

Proiectul de pe Kickstarter urmează să înceapă livrările în iulie 2015.

Nomad Key

O soluţie interesantă pentru încărcarea unui telefon şi conectarea lui la calculator e Nomad Key. Acesta e un cablu de cauciuc care costă 29 de dolari pe site-ul oficial, destinat celor care vor să poarte la chei un încărcător. În plus, nu e atât de mare şi nu se rupe ca un încărcător obişnuit de iPhone. Cablul e disponibil şi pentru telefoane cu Android sau toate dispozitivele cu microUSB.

image

Nomad Key are avantajul de a fi construit dintr-un cauciuc foarte flexibil, care se poate îndoi în toate felurile posibile, dar nu se va rupe. În plus, are o greutate de doar 7 grame.

Twig

Un alt proiect pornit de pe Kickstarter şi care rezolvă o problemă a cablurilor obişnuite este Twig. Acesta a strâns 168.000 de dolari. Twig e un cablu care se transformă şi în trepied şi poate fi folosit în colţuri foarte strânse. De asemenea, e foarte mic.

image

Twig se poate conecta direct la laptop pentru a încărca dispozivul vostru, dar poate fi folosit şi pe post de trepied pentru poze sau transmisiuni pe internet de pe Periscope sau Meerkat. În plus, ne-a plăcut în mod special faptul că poate fi agăţat de priză în felul arătat în imaginea de mai jos, fiind destul de rezistent pentru a nu se rupe.

Cablul costă 20 de dolari şi poate fi comandat deja de pe site-ul oficial al americanilor.

Jump Cable

372.000 de dolari. Atât a strâns acest proiect pe Kickstarter. Acest lucru demonstrează cât de mare problemă au oamenii cu cablurile obişnuite de la telefoane, dar producătorii nu oferă unele mai bune, ci cele mai ieftine variante posibile.

Jump Cable se rulează în jurul unui suport, iar cablul e înfăşurat într-un material textil cool. Ce e cu adevărat interesant e că suportul care înfăşoară cablurile e şi o baterie externă de doar 800 de miliamperi, necesară pentru a ne ţine încă vreo trei ore. Practic, putem să folosim Jump pe post de baterie externă, iar apoi să o încărcăm în timp ce încărcăm şi terminalul. Bateria externă se încarcă automat atunci când se termină de încărcat telefonul.

Costă 35 de dolari şi e o soluţie foarte creativă pentru cei care vor ceva mai mult de la un încărcător.

Blue Lounge CC-MD Cable

Costă doar 10 dolari şi e o soluţie simplă şi ieftină la o altă problemă pe care o avem cu încărcătoarele noastre - se încurcă firele.

Dacă vei comanda acest produs de pe Amazon, poţi să-ţi organizezi firele mult mai bune.

Produsul poate fi comandat de aici.

image

Cabluri colorate pentru telefoanele tale

Te-ai săturat de cablul alb care se rupe mereu la iPhone? Sau de cablurile proaste de la telefonul tău cu Android sau Windows Phone? Încearcă nişte cabluri colorate, înfăşurate în material textil colorat, care arată mai hippie şi nu sunt nici măcar scumpe.

Noi am găsit câteva pe changecords.com, dar dacă veţi căuta pe internet "colored cable" veţi găsi un număr infinit de site-uri care vând aşa ceva. Vă avertizez că nu sunt încărcătoare originale, aşa că unele dintre cele mai ieftine vor avea o durată de viaţă destul de mică. Cele pe care le-am găsit noi costă 20 de dolari, aşa că nu sunt tocmai cele mai ieftine.

image

Juicies+ - un cablu cu bling

Dacă tot v-am arătat cabluri din aţe, cabluri cu baterii externe, acum vă arăt unul cu adevărat rezistent. Şi el a strâns 275.000 de dolari pe Kickstarter, aşa că vă daţi seama din nou cât de mare e dorinţa oamenilor de a cumpăra aşa ceva.

Juicies+ e un cablu din aluminiu pentru iPhone şi iPad, dar şi pentru dispozitive microUSB,  care costă 30 de dolari şi soseşte în trei culori - negru, alb şi auriu.

Juicies a vrut să construiască un cablu care se simte la fel de elegant şi luxos ca un telefon. De asemenea, datorită materialului din care sunt construite, cablurile nu se vor înnoda.

Soba Blue Lounge - un singur şirag să le unească pe toate

Ai un telefon, un laptop şi poate un alt cablu pentru încărcarea unui iPod, de exemplu. Soba e un fermoar care uneşte două sau mai multe cabluri, din priză până în dispozitive. Astfel, biroul nu va mai fi plin de ele, ci vom avea un singur cablu pe sub birou.

Fermoarul Soba e bun şi pentru cei care au calculator şi au multe fire pe sub birou, aşa că e o soluţie elegantă pentru apartamente aranjate minimalist. 

Soba - cable director from Bluelounge on Vimeo.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite