Bitdefender îmbunătăţeşte detecţia ameninţărilor pentru Android şi iOS şi adaugă noi funcţii pentru VPN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Bitdefender a anunţat noi îmbunătăţiri aduse portofoliului său de soluţii de securitate pentru acasă, care include acum capabilităţi avansate de detectare a ameninţărilor informatice pentru dispozitive mobile, în contextul în care utilizatorii de Android şi iOS sunt vizaţi de tot mai multe pericole online.

Bitdefender şi-a extins ofertele de confidenţialitate cu noi funcţii de reţea privată virtuală (VPN). Noile opţiuni sunt concepute pentru a ajuta oamenii să îşi protejeze dispozitivele, datele personale şi identitatea, în orice mediu.

O funcţie de analiză în profunzime integrată în soluţiile de securitate Bitdefender pentru Windows este acum disponibilă în întreaga suită de produse pentru acasă. Capacitatea unică constă într-o analiză amănunţită, oferind celor interesaţi o imagine de ansamblu asupra unui atac, inclusiv modul în care a fost declanşat şi potenţialele consecinţe dacă nu ar fi fost blocat. 

Aceste informaţii cresc gradul de conştientizare asupra modului în care acţiunile riscante, cum ar fi accesarea unor link-uri sau descărcarea de fişiere din surse nesigure, ar putea duce la compromiterea sistemelor informatice.

Bitdefender VPN include un nou „kill switch” pentru a deconecta instantaneu un dispozitiv atunci când conexiunile VPN sunt pierdute, asigurând astfel în permanenţă protecţia datelor şi a identităţii. În plus, pentru a securiza datele sensibile fără a afecta viteza de internet, Bitdefender VPN include acum „split tunneling”, care permite aplicaţiilor cu risc scăzut sau a celor ce consumă multe resurse să îl ocolească. În plus, o funcţionalitate permite şi conectarea automată a VPN-ului pe baza unor reguli create de utilizator.

Cei care folosesc telefoane mobile cu sistem de operare Android beneficiază de noua funcţionalitate Scam Alert inclusă în Bitdefender Mobile Security for Android, care monitorizează şi detectează atacurile de tip phishing ce se răspândesc prin SMS, dar şi prin orice altă aplicaţie de mobil care foloseşte sistemul de notificări. Phishing-ul prin SMS şi atacurile similare sunt în plină expansiune.

 În 2020, Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite ale Americii a primit peste 300.000 de plângeri cu privire la SMS-uri înşelătoare, mai mult decât dublu faţă de anul precedent, iar FBI a raportat că atacurile de tip „smishing” i-au costat pe americani peste 50 de milioane de dolari.

Utilizatorii iOS au acum la dispoziţie o funcţie de audit de securitate care evaluează configuraţiile critice ale telefonului sau tabletei, dacă autentificarea biometrică este activată şi dacă este instalată cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Acest audit identifică lacunele de securitate şi oferă un plan de remediere pentru a se asigura că dispozitivele funcţionează ferite de orice pericole.

„Un studiu recent al Bitdefender care a explorat atitudinea consumatorilor faţă de ameninţările de securitate cibernetică a arătat că 60% dintre utilizatorii de internet s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare informatică în ultimul an, dar mulţi încă evită să folosească soluţii de securitate, în special pe dispozitivele pe care petrec cel mai mult timp online. Pe măsură ce ameninţările continuă să devină tot mai frecvente şi mai sofisticate, este esenţial ca soluţiile de securitate să ţină pasul. Capacităţile noastre îmbunătăţite de detecţie şi confidenţialitate asigură utlizatorii că beneficiază de cea mai bună protecţie disponibilă, indiferent dacă folosesc un laptop, un telefon mobil sau un dispozitiv IoT inteligent pentru casă”, spune Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru soluţii consumer la Bitdefender.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite